Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Οι εισηγμένες που πάνε Λονδίνο

Οι εισηγμένες που πάνε Λονδίνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανώτατα και ανώτερα στελέχη τουλάχιστον 29 ελληνικών εταιρειών θα βρεθούν στο Λονδίνο στις 20-22 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στο επενδυτικό συνέδριο (roadshow) του Χρηματιστηρίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Bloomberg. Στο City του Λονδίνου θα βρεθούν οι εξής εισηγμένες: Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, MIG, Ομιλος Χρηματιστηρίου Aegean Airlines, Creta Farm, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική - Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλος Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Σε ό,τι αφορά το στελεχικό δυναμικό των παραπάνω εταιρειών, μεταξύ άλλων θα βρεθούν στο Λονδίνο οι Νίκος Καραμούζης (Eurobank), Bασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Γιώργος Μαρινόπουλος (Πειραιώς), Γιώργος Κουτσολιούτσος (Folli Follie), Απόστολος Πεταλάς (Fourlis), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Aναστάσιος Καλλιτσάντσης (Eλλάκτωρ), Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil), Δημήτριος Παπαδόπουλος (Μυτιληναίος - ΜΕΤΚΑ), Kωνσταντίνος Φρουζής (Creta Farm), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ), Ιωάννης Καματάκης (ΜLS).

Το ενδιαφέρον των διαχειριστών των διεθνών funds επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο ο οποίος βρέθηκε ήδη στο επίκεντρο των αναλυτών μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Ειδικότερα  σύμφωνα με τη Eurobank Equities, τα αποτελέσματα της Εθνικής επηρεάστηκαν αρνητικά από τα πιο αδύναμα έσοδα από μη βασικές δραστηριότητες αλλά και από τις υψηλότερες προβλέψεις. Ωστόσο εκτιμά πως η Εθνική βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στην κερδοφορία για το σύνολο της χρήσης. Για τη Eurobank, η Euroxx αναφέρει πως η τράπεζα παραμένει κερδοφόρος παρά τις υψηλότερες προβλέψεις και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες, ενώ υπήρξε αρνητικός σχηματισμός NPL για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.

Μεικτή χαρακτηρίζει η Eurobank Equities την εικόνα του β' τριμήνου της Alpha Bank, εκτιμώντας πάντως ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του βασικού στόχου της που είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2016, κυρίως λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων κατά το β' εξάμηνο. Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, η Euroxx επισημαίνει πως οι χαμηλότερες επισφάλειες και τα ισχυρά μη βασικά έσοδα στήριξαν την κερδοφορία της τράπεζας, κάνοντας λόγο για συνέχιση του αρνητικού σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων.

χρηματιστήριο

Στο ναδίρ οι συναλλαγές

Στο ναδίρ βρέθηκε ο τζίρος του Αυγούστου στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την Βeta Securities, ήταν ο μήνας με την τρίτη χειρότερη επίδοση μέσων ημερήσιων συναλλαγών από το 1999 (38,4 εκατ. ευρώ) και αν εξαιρεθεί το πακέτο του ΟΛΠ, κατέχει τη χειρότερη μηνιαία επίδοση με 25,7 εκατ. ευρώ.

πηγή: tovima.gr

19


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text