Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει επικίνδυνα την στήριξη – χαμηλό 40 ημερών των 551 μονάδων

Ο ΓΔ πλησιάζει επικίνδυνα την στήριξη – χαμηλό 40 ημερών των 551 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα μικρή πτώση σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 15.9) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) να χάνει -0,60% (στις 552 μονάδες) με μέτριους για την εποχή τζίρους (30 εκατ) και με επίσης πολύ μικρές μεταβολές στους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι μέσα σε 10 μέρες έχουν χάσει το ίδιο περίπου έδαφος με τον ΓΔ (-4%) αλλά που η διόρθωσή τους συμβαίνει στα ψηλά διμήνου (μη απειλώντας την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση) σε αντίθεση με τον ΓΔ του οποία η διόρθωση συμβαίνει στα χαμηλά διμήνου που σημαίνει ισχυροποίηση της καθοδικής τάσης.

Με την σημερινή μικρή πτώση, το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ γίνεται ακόμα πιο bearish καθώς ο εν λόγω δείκτης πλησιάζει επικίνδυνα την στήριξη – χαμηλό 8 εβδομάδων των 551 μονάδων την οποίαν στήριξη αν διασπάσει καθοδικά, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε τις 500 μονάδες που δεν απέχουν και πολύ από το χαμηλό 25ετίας των 440 μονάδων του Φλεβάρη 2016.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 551 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε 30-40%.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι πιο καθοδική από όσο δείχνει ο Γεν. δείκτης -0,60% καθώς τα 6/7 των μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/7 θετικά και η μικρή μεταβολή του ΓΔ οφείλεται στην μεγάλη άνοδο της δεικτοβαρούς ΕΕΕ. Μεγάλες ανόδους  άνω του +3% επιτυγχάνουν σήμερα οι ΕΕΕ και ΑΤΤ και μεγάλες πτώσεις κάτω του -3% σημειώνουν οι. ΜΙΓ, ΑΛΦΑ και ΜΠΕΛΑ.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΕΕΕ που σήμερα διασπά με μεγάλη δύναμη (+3,80% με44 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής), τον μεσοβραχυχρόνιο σχηματισμό της σημαίας που είχε κάτω όριο τα 19 ευρώ και άνω όριο τα 20 (τρέχουσα τιμή (20,28).

Ικανοποιητικά κινούνται σήμερα, εκτός της ΕΕΕ, οι :

ΣΩΛΚ (+1,30%) που σκοπεύει να σχηματίσει ένα αγκίστρι στη περιοχή των 0,90 ευρώ μετά το ισχυρό αυγουστιάτικο ράλι από τα 0,70 στα 0,90 ευρώ και τη φυσιολογική διόρθωση στα 0,86 (τρέχουσα τιμή 0,89).

ΟΠΑΠ : Επίσης και ο ΟΠΑΠ θέλει να ξεκινήσει κατασκευή ενός αγκιστριού στα ψηλά των 7,5 ευρώ.

Το ίδιο και ο ΦΡΛΚ, θέλει να φτιάξει ένα αγκίστρι ή χερούλι στα ψηλά των 3,80.

Ακόμη, πολύ καλά πάει και η ΜΛΣ που σημειώνει νέο οριακό υψηλό.

Αντίθετα δεν πάνε καλά σήμερα οι εξής μετοχές :

Καταρχήν η ΦΦ, που διασπά αυτή τη στιγμή την στήριξη – χαμηλό διμήνου των 19,80 ευρώ (τρέχουσα τιμή 19,75).

Και επίσης δεν πάνε καλά οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΛΦΑ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ που πλησιάζουν απειλητικά τις δικές τους αντίστοιχες στηρίξεις – χαμηλά διμήνου.

Συσσωρεύσεις (θετικό φαινόμενο) σημειώνουν σήμερα οι ΕΕΕ και ΣΩΛΚ και διανομές (αρνητικό φαινόμενο) οι, ΟΤΕ και ΒΙΟ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν τελικά ο ΓΔ θα έχει διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 551 μονάδων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text