Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Σεπτεμβρίου οι προσφυγές 6 τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Σεπτεμβρίου οι προσφυγές 6 τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Σεπτεμβρίου οι προσφυγές 6 τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ

Στις 30 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε η συνεδρίαση της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμιά, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις επίμαχες προσφυγές τους, που πρόκειται να εξετάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στρέφονται, μεταξύ των άλλων, κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών όπως είναι η από 1.3.2016 απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Πηγή: cnn.gr

19

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text