Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παρέμεινε σήμερα (Τρίτη, 27/9/2016) κοντά στα χαμηλά διμήνου

Ο ΓΔ παρέμεινε σήμερα (Τρίτη, 27/9/2016) κοντά στα χαμηλά διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Δεν μας ικανοποίησε η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν μπόρεσε να αντιδράσει ανοδικά από τα χαμηλά εποχής κλείνοντας με ελάχιστη πτώση μιας μονάδας στις 562 μονάδες που απέχουν μόλις 11 μονάδες ή 2% από τα χαμηλά διμήνου των 551 μονάδων. Επίσης, το σημερινό κλείσιμο του ΓΔ έγινε λίγο κάτω από τους ΕΚΜΟ30, ΑΚΜΟ200 και μέσον άξονα διμήνου εύρους δείχνοντας ότι η τάση είναι οριακά καθοδική.

 

Πάντως, η κατάσταση του ΓΔ είναι επικίνδυνη με την έννοια ότι με μια πτώση 11 μονάδων ή -2%, ο εν λόγω δείκτης θα διασπάσει καθοδικά το αναφερθέν χαμηλό 2 μηνών και στήριξη του θερινού εύρους των 551-582 μονάδων, δηλαδή τις 551 μονάδες,  δίδοντας μεσοπρόθεσμο σήμα πωλήσεων.

 

Από την άλλη μεριά όμως, αν ο ΓΔ κερδίσει μόνον 13 μονάδες ή +2,20%, θα διασπάσει ανοδικά τα τρία αναφερθέντα επίπεδα συν επίσης την κυλιόμενη κορυφή του των 574 μονάδων επαναφέροντάς μας τις ελπίδες για φθινοπωρινή ανοδική αγορά.

 

Ες αύριο λοιπόν τα καθέκαστα, θα κινηθεί ο ΓΔ προς της 551 μονάδες ή προς τις 574 ;

 

Σήμερα το ΤΧ πούλησε σε τιμές κλεισίματος, 2001 μετοχές ΣΩΛΚ υφιστάμενο τεράστιες ζημιές περίπου -40% αλλά σε ευρώ μόνον 500 ή 0,50% επί του όλου κεφαλαίου του καθώς οι θέσεις του σε ΣΩΛΚ ήταν πολύ μικρές, κάτω των 2.000 ευρώ.

 

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 28/9/2016

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 551 μονάδων το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 63% σε 40-50% ενώ εάν κλείσει άνω των 574 μονάδων θα αυξήσει την έκθεσή του από 63% σε 75%. Αλλά τόσο μεγάλες μεταβολές είναι δύσκολο να γίνουν, άρα αύριο πιθανόν να μην κάνουμε πράξεις.

 

Μετοχές

 

Μισές-μισές έκλεισαν σήμερα οι ανοδικές – καθοδικές μετοχές ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΧΑΕ και ΕΚΛΛΑΚΤ, πέτυχαν πολύ μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με μια μετοχή που σημείωσε πολύ μεγάλη πτώση.

 

ΣΩΛΚ νέα μεγάλη πτώση -12,75% σημείωσε σήμερα η ΣΩΛΚ πλησιάζοντας την σχέση ανταλλαγής – συγχώνευσης με την ΕΛΚΑ.

 

ΑΡΑΙΓ : Η σημερινή ανοδική αντίδραση +1% μετά από 4ήμερη πτώση -15%, καθόλου δεν μας ενθουσιάζει.

 

Αδύναμες μετοχές που τείνουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρη στήριξη – χαμηλό διμήνου : διακρίνουμε τις, ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ.

 

Υποσχόμενες διαγραμματικά μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά αντίσταση – υψηλό τριμήνου : διακρίνουμε τις, ΕΕΕ, ΜΙΓ, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ και ΦΦ. Δηλαδή υπάρχουν υποψήφιες προς αγορά μετοχές στη περίπτωση που ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 574 μονάδες.

 

Θα επανέλθουμε αύριο το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text