Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει το ανοδικό του ζιγκ-ζαγκ προς τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει το ανοδικό του ζιγκ-ζαγκ προς τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικότατα για τους αγορασμένους κυλά η σημερινή (18/10/16) συνεδρίαση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να κερδίζει +1,60% (στις 595 μονάδες) με αρκετούς για την εποχή τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ παρόμοιες ανοδικές τάσεις επικρατούν και στην Ευρώπη της οποίας οι περισσότεροι δείκτες δεν σημειώνουν μεν νέα υψηλά τριμήνου όπως ο ΓΔ αλλά οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Με την σημερινή άνοδο ο ΓΔ επιτυγχάνει νέα υψηλά τριμήνου διατηρώντας ακμαίο το συμπαγές ανοδικό ζιγκ-ζαγκ όπως το περιγράψαμε (συνεχώς ανερχόμενους τοπικούς πυθμένες και κορυφές) στο χθεσινό σχόλιο.

Προσδοκούμε σύντομα ανάκτηση των 600 μονάδων, γεγονός σχεδόν σίγουρο, εκτός εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσο καθοδικό γύρισμα σε επίπεδα κάτω των 570 μονάδων όπου διέρχεται ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 594 μονάδες (+1,50%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 95%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 7/8 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/8 ενώ 6 μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΜΕΤΚ με μεγάλους σχετικά τζίρους (55 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) αλλά με μικρή άνοδο (+0,60% αυτή τη στιγμή).

Ανάλογα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου τείνουν να δώσουν οι, ΕΧΑΕ, ΦΦ, ΟΠΑΠ, ΒΙΟ, ΦΡΛΚ, ΣΑΡ και ΤΙΤΚ.

Καμία από τις 44 μετοχές που παρακολουθούμε δεν σημειώνει σήμερα χαμηλά εποχής σε σύγκριση με 8 μετοχές, τις ΕΥΑΠΣ, ΜΠΕΛΑ (Υψηλό διετίας), ΜΥΤΙΛ, ΠΛΑΘ (Υψηλό 8ετίας), ΕΛΠΕ, ΑΝΕΜ, ΜΛΣ και ΜΟΗ, που σημειώνουν νέα υψηλά εποχής, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε συμπαγή, και πιθανόν διατηρήσιμη, ανοδική τάση.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΜΥΤΙΛ και διανομές σε ΓΕΚΤ ενώ ο ΑΝΕΜΟΣ δεν δείχνει μέχρις στιγμής αν οι υψηλοί όγκοι του αντιστοιχούν σε συσσωρεύσεις ή διανομές.

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 594 μονάδες. Υποψήφιες είναι οι ΦΦ και ΜΕΤΚΑ.

Θα επιστρέψουμε στις 6.00 μμ.




 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text