Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Ισχυρή συναίνεση πιστωτών στην εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Ισχυρή συναίνεση πιστωτών στην εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρή συναίνεση πιστωτών στην εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Με τη συναίνεση του 76% των ιδιωτών πιστωτών της Μαρινόπουλος στο σχέδιο εξυγίανσης, πραγματοποιείται σήμερα η εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ  και τριών ακόμη εταιρειών (Ξυνός, Express M και Πειραικόν) στο άρθρο 106 θ του πτωχευτικού κώδικα με στόχο την εξαγορά από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπέρ του σχεδίου έχουν ταχθεί ενυπόγραφα περίπου 8.500 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος καθώς και ο Σύλλογος των εργαζομένων, ενώ γρίφο αποτελεί η στάση του Δημοσίου στην εκδίκαση, αν και εκτιμάται ότι θα τηρήσει ουδέτερη στάση. Αν ο εκπρόσωπος του Δημοσίου συναινέσει στο σχέδιο, το ποσοστό αποδοχής των πιστωτών στο σχέδιο σωτηρίας δια της Σκλαβενίτης θα είναι συντριπτικό καθώς θα φτάσει στο 86% του συνόλου. Παρ' όλα αυτά υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός προμηθευτών οι οποίοι δεν έχουν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία η οποία προτείνει κούρεμα οφειλών κατά 50% στους προμηθευτές, αν και με βάση τον πτωχευτικό κώδικα θα είναι υποχρεωμένοι   να την υιοθετήσουν.

Η απόφαση του δικαστηρίου για το αν αποδέχεται ή απορρίπτει το σχέδιο εξυγίανσης, αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα ενώ σε αυτή την περίοδο προστίθεται ακόμη ένας μήνας για το δικαίωμα άσκησης τριτανακοπής. Με βάση το χρονοδιάγραμμα και εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στη διαδικασία, το σχέδιο εξυγίανσης αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί πριν από το τέλος του έτους με την αποδέσμευσης της νέας χρηματοδότησης ύψους 477 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων της σημερινής Μαρινόπουλος.

Στο μεσοδιάστημα αναμένεται και η έκδοση απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού επί της γνωστοποίησης συγκέντρωσης που υπέβαλε η θυγατρική της Σκλαβενίτης «Ελληνικές Υπεραγορές» για την απόκτηση των τεσσάρων εταιρειών. Το «κλειδί» για να προχωρήσει το deal όπως περιγράφεται στο σχέδιο εξυγίανσης, είναι οι αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού να μην επηρεάζουν ουσιωδώς αρνητικά τον προβλεπόμενο κύκλο εργασιών της νέας εταιρείας στην Αττική και στους Νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου.

Πηγή: liberal.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text