Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βρίσκεται από χθες σε θέση βολής λίγο κάτω των 600 μονάδων

Ο ΓΔ βρίσκεται από χθες σε θέση βολής λίγο κάτω των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 19/10/16) καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη πτώση (-0,10%, στις 593 μονάδες, στις 3.40 μμ) και μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ουσιαστικά κρατά όλα τα κέρδη (+1,33%) που αποκομίσθηκαν χθες σε νέα υψηλά τριμήνου και παγιώνει την θέση του λίγο κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων ώστε να έχει την δυνατότητα με μια-δύο καλές ημερήσιες ανόδους, να το κατακτήσει.

Η τάση της αγοράς είναι συγκρατημένα ανοδική και συνεπώς δίνουμε αρκετές πιθανότητες να ευοδωθεί η επικείμενη απόπειρα του ΓΔ να ανακτήσει τις 600 μονάδες, η οποία αν στεφθεί με επιτυχία, τότε θα ενισχυθεί σημαντικά η ανοδική τάση με περαιτέρω στόχο το υψηλό έτους των 650 μονάδων.

 Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές γιατί η σημερινή συνεδρίαση είναι λίγο άτονη και εμείς αγοράζουμε βασικά σε δυνατές ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά ούτε θα κάνουμε και πωλήσεις γιατί η τάση, από βραχυχρόνια έως μεσομακροχρόνια, είναι ανοδική με πιθανότητες διατήρησής της.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε αντίθεση με δυο μετοχές, τις ΒΙΟ και ΜΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Παρατηρήσεις επί κατιδίαν μετοχών :

ΒΙΟ : δίνει σήμερα σήματα ενίσχυσης θέσεων με ισχυρή ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου με μεγάλους όγκους

ΜΙΓ : Επίσης δίνει σήμερα σήματα ενίσχυσης θέσεων με ισχυρή ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου με μεγάλους όγκους.

ΔΕΗ : Είναι  η τρίτη μετοχή που δίνει σήμερα σήματα αγορών αλλά με μέτρια  ημερήσια ανόδο και μικρούς όγκους.

ΠΛΑΘ : Πετυχαίνει νέο υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο, σχεδόν +3%, και μεγάλους γι αυτήν όγκους. Δείχνει να έχει ακόμα ανοδικό δρόμο. Τα θεμελιώδη συνηγορούν.

ΜΠΕΛΑ : επίσης σημειώνει νέα υψηλά έτους αλλά με μικρή άνοδο και μικρούς όγκους. Δίνουμε πιθανότητες για αρκετά ψηλότερα, σχεδόν στα 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή κοντά στα 13 ευρώ).

ΜΥΤΙΛ : Πετυχαίνει νέα υψηλά έτους με μικρή άνοδο αλλά με μεγάλους όγκους. Απορούμε πότε θα γίνει η διόρθωση του εικοσαήμερου ράλι του ύψους +35% μέχρις στιγμής.

ΦΡΛΚ : Πλησιάζει τον στροφέα του των 3,85 (τρέχουσα τιμή 3,80).

ΜΕΤΚ : Δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί η σημερινή σχετικά μεγάλη πτώση -2,50%  με μέτριους όγκους 37 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής γιατί γίνεται στα ψηλά διμήνου.

ΜΛΣ : η νικήτρια αυτή του μέχρι τούδε 2016 διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους 40 χιλ τεμαχίων με μικρή πτώση -1,25%. Προσέχουμε να δούμε αν οι σημερινοί όγκοι αποτελούν διανομές ή συσσωρεύσεις.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text