Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει σε θέση βολής εναντίον των 600 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει σε θέση βολής εναντίον των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Παρ, 21/10, με τον ΓΔ να σημειώνει πολύ μικρή πτώση -0,10% (στις 594 μονάδες στις 3.40 μμ), με μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εικόνες στους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες (ήπιες κυμάνσεις πολύ κοντά στα υψηλά τριμήνου).

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι αρκετά υποσχόμενη καθώς ο εν λόγω δείκτης μετά την πρόσφατη ανοδική διάσπαση του θερινού οριζόντιου καναλιού αναμονής των 550-580 μονάδων, διατηρεί την θέση του πάνω από το διασπασθέν κανάλι και επιπλέον πλησιάζει απειλητικά το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα είναι πιθανόν να δούμε σύντομα, μέσα στο τελευταίο δίμηνο του έτους, και τα υψηλά έτους των 650 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) διότι όπως βλέπουμε ο ΓΔ δεν έχει διάθεση να διασπάσει άμεσα το σηματοδοτούν αγορές επίπεδο των 600 μονάδων.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν σε αριθμό των ανοδικών αλλά βλέπουμε τρεις μετοχές, τις συγγενείς ΣΩΛΚ και ΒΙΟ καθώς και την ΣΑΡ, να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Ποιές μετοχές ξεχωρίζουν σήμερα. Καμία δεν ξεχωρίζει αρνητικά, όλες ξεχωρίζουν θετικά και είναι οι ακόλουθες :

Καταρχήν το ζεύγος ΣΩΛΚ και ΒΙΟ που σημειώνει τις μεγαλύτερες ανόδους, γύρω στο +6,50% αμφότερες και με μεγάλους όγκους. Ίσως να έχουν επιτυχία οι στρατηγικές συγχωνεύσεων των θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο. Σήματα αγορών έχει δώσει πριν λίγες μέρες η ΒΙΟ, ενώ η ΣΩΛΚ παρά την μεγάλη σημερινή άνοδο, δεν έχει ανακτήσει ούτε το 1/3 της ακατανόητης αστραπιαίας βύθισης που υπέστη πριν μερικές εβδομάδες και συνεπώς δεν έχει ελκυστική διαγραμματική εμφάνιση.

Ο ΣΑΡ μετά την χθεσινή μεγαλειώδη διάσπαση της ισχυρής αντίστασης των 10 ευρώ, σήμερα συνεχίζει την άνοδό του πλησιάζοντας και τα 10,50 ευρώ.

Οι ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ δίνουν σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης, όμως η ποιότητα των διασπάσεων δεν είναι άριστη γιατί οι διασπώντες όγκοι είναι μέχρις στιγμής μικροί, 300 χιλ τεμάχια στον ΟΠΑΠ και 50 χιλ τεμάχια στην ΕΧΑΕ.

Τέλος, ο ΑΝΕΜΟΣ δείχνει να έχει αρκετό ανοδικό δρόμο καθώς συσσωρεύεται και σήμερα (άνοδος +1,70% σε νέα υψηλά με πολύ μεγάλους γι αυτόν όγκους 240 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text