Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Απέτυχε η σημερινή πρωινή προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει τις 600 μονάδες

Απέτυχε η σημερινή πρωινή προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ευχαριστεί αλλά ούτε και μας απογοητεύει η σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 24/10) καθόσον, ναι μεν ο ανερχόμενος το πρωί ΓΔ αποκρούσθηκε καθοδικά από το σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων (είχε φτάσει λίγο μετά το άνοιγμα στις 598 μονάδες, +0,80%, και τώρα βρίσκεται στις 591) αλλά το τρέχον μέγεθος της πτώσης (-0,40% από το κλείσιμο της Παρασκευής) είναι μικρό, οι συνολικοί τζίροι είναι ομοίως μικροί (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη επικρατούν ανοδικές τάσεις με μερικούς δείκτες, όπως τον σημαντικό DAX, να πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους και πολλούς άλλους να πετυχαίνουν νέα υψηλά τριμήνου ή να πλησιάζουν τα υψηλά έτους.

Εμείς διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι ο ΓΔ θα καταφέρει σύντομα να εκπορθήσει τις 600 μονάδες καθόσον, η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΓΔ αλλά και των ξένων δεικτών είναι πλαγιοανοδική και η απόσταση του ΓΔ από τις 600 μονάδες είναι πολύ μικρή, μια-μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και είναι εύκολο να γίνει η διάσπαση.

Θα απογοητευτούμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει τις 580-577 μονάδες όπου διέρχονται ο ΕΚΜΟ30 και η στήριξη του πυθμένα – χαμηλού κλεισίματος των 10 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα αρνητικό με τα 2/3 των μετοχών σε πτώση και το 1/3 σε άνοδο ενώ δυο μετοχές, οι ΓΕΚΤ και ΣΩΛΚ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις γύρω στο -4,50% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να πετυχαίνει άνοδο άνω του +3%.

Ηπια σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΕΧΑΕ με μικρή άνοδο +1,10% και μικρούς όγκους 60 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Πολύ περισσότερο από την ΕΧΑΕ μας εντυπωσιάζουν σήμερα οι ΔΕΗ και ακόμα περισσότερο ο ΑΝΕΜΟΣ με ανόδους πολύ κοντά στο +3% και με μεγάλους όγκους και σε νέα υψηλά εποχής. Θεωρούμε ότι οι δυο αυτές μετοχές έχουν ακόμη ανοδικό δρόμο.

Συσσωρεύσεις / διανομές (πάντα τις επισκοπούμε διότι δείχνουν τις κινήσεις των θεσμικών αλλά και διότι μας προϊδεάζουν για κάποια γεγονότα, θετικά ή αρνητικά, στην εισηγμένη). Συσσωρεύσεις βλέπουμε σήμερα σε ΑΝΕΜΟ, ΔΕΗ και μερικώς ΟΤΕ, και διανομές βλέπουμε μερικώς σε, ΒΙΟ, ΓΕΚΤ και ΣΩΛΚ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων : Διακρίνουμε τις, ΕΥΡΩΒ, ΜΙΓ, ΜΕΤΚ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ, ΤΙΤΚ και ΦΦ. Θα μας απασχολήσουν όταν ο ΓΔ αρχίζει να ξαναπλησιάζει τις 600 μονάδες.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text