Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κατοχυρώσει την θέση του λίγο κάτω του επίμαχου επιπέδου των 600 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να κατοχυρώσει την θέση του λίγο κάτω του επίμαχου επιπέδου των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή (Τετάρτη, 26/10/2016) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αναστρέφει με διστακτικό τρόπο δηλαδή, με μικρή μεταβολή +0,30% (στις 590 μονάδες στις 3.45 μμ) και με μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), την ήπια διόρθωση 6 μονάδων ή -1% των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Η σημερινή συνεδρίαση θα χαρακτηρισθεί θετική αν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της τριήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 592 μονάδες (+0,50% από το χθεσινό κλείσιμο) ενώ αν κλείσει κάτω των 592 μονάδων η συνεδρίαση θα χαρακτηρισθεί ουδέτερη, ούτε θετική, γιατί δεν σημειώθηκε αξιόλογη ανοδική αντίδραση, αλλά ούτε και αρνητική, διότι βαστήχτηκαν οι 590 μονάδες.

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο για να αξιολογήσουμε την συνεδρίαση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% αγορασμένο ΤΧ δεν  θα κάνει σήμερα πράξεις γιατί η συνεδρίαση είναι άτονη.

Μετοχές

Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση είναι σαφώς ανοδική, πιο ανοδική από όσο δείχνει το +0,30% του ΓΔ, καθώς τα 2/3 των μετοχών κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά αλλά μόνον μια μετοχή, η μικρής σημασίας ΙΝΤΚΑ,  σημειώνει μεγάλη άνοδο, γύρω στο +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Σήμερα καμία μετοχή δεν είναι τόσο εντυπωσιακή ώστε να ανακηρυχθεί σαν «μετοχή της ημέρας», ωστόσο άξιες αναφοράς είναι οι,

Καταρχήν ο ΟΠΑΠ που διασπά ανοδικά το αγκίστρι του με μέτριους όμως όγκους δίνοντας σήμα μερικής ενίσχυσης θέσεων.

Ο ΟΠΑΠ είναι μεν η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει υψηλό τριμήνου, όμως βλέπουμε  αρκετές ζωηρές να ισοφαρίζουν τα υψηλά τριμήνου όπως τις, ΠΛΑΘ, ΛΑΜΔΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΛΣ και ΟΛΠ (η τελευταία τα υψηλά διμήνου).

Τέλος, διορθώσεις από -1% έως -2,50% σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι μετοχές που κατά τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες πέτυχαν αξιόλογα ράλι όπως οι, ΦΦ, ΣΑΡ, ΙΝΛΟΤ, ΑΝΕΜΟΣ και ΜΠΕΛΑ. Και για εμάς τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές, τέτοιας έκτασης διορθώσεις στα ψηλά τριμήνου δεν συνιστούν σήματα για πωλήσεις αλλά ούτε και για αγορές (…για αγορές θα έχουμε αν ακολουθήσει ανοδική αντίδραση που θα φτάνει σε νέα υψηλά εποχής).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text