Αρχική | Οικονομία | Η κρίση του χρέους | Bloomberg για Eurogroup: "Πάγος" στις ελπίδες για ελάφρυνση χρέους, πλήγμα για τον Τσίπρα

Bloomberg για Eurogroup: "Πάγος" στις ελπίδες για ελάφρυνση χρέους, πλήγμα για τον Τσίπρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Bloomberg για Eurogroup: "Πάγος" στις ελπίδες για ελάφρυνση χρέους, πλήγμα για τον Τσίπρα

Μνεία στο Eurogroup της Δευτέρας κάνει το Bloomberg, επισημαίνοντας πως σήμανε πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα και τη "μάχη" του να παραμείνει στην εξουσία, υποδεικνύοντας πως δεν θα λάβει την ελάφρυνση χρέους που έχει υποσχεθεί στους Έλληνες. 

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το Eurogroup στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, το Bloomberg σημειώνει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης "πάγωσαν" τις ελπίδες της Ελλάδας για συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους εντός του έτους.

Άλλωστε, το δημοσίευμα κάνει λόγο για "μικρή πρόοδο" από πλευράς της Ευρωζώνης, στο θέμα του ελληνικού χρέους, την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αξιώνει δέσμευση για ελάφρυνση για την Ελλάδα, πριν σκεφτεί το ενδεχόμενο να παρέχει νέα οικονομική βοήθεια στη χώρα.

Ωστόσο, όπως παρατηρείται, η αναβολή διευθέτησης του ζητήματος θα μπορούσε να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, μένοντας πίσω από την Νέα Δημοκρατία.

"Η αναβολή της αναδιάρθρωσης του χρέους και η πιθανότητα νέου - τέταρτου - προγράμματος θα ήταν ένα μεγάλο πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές", εκτιμά ο Νικόλας Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business στη Νέα Υόρκη.

Πάντως, όπως επισημαίνει το Bloomberg, μια απόφαση για το χρέος θεωρείται σημαντική, καθώς αποτελεί όρο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Άλλωστε, οι αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει κρατήσει τη χώρα μακριά από την αγορά ομολόγων για περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ οι πιο χαλαροί όρι αποπληρωμής των ελληνικών δανείων είναι μία από τις προϋποθέσεις, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Πηγή: capital.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text