Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Νέες "βολές" Ερντογάν κατά ΕΕ: Η ψήφος των ευρωβουλευτών δεν έχει καμία αξία

Νέες "βολές" Ερντογάν κατά ΕΕ: Η ψήφος των ευρωβουλευτών δεν έχει καμία αξία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες "βολές" Ερντογάν κατά ΕΕ: Η ψήφος των ευρωβουλευτών δεν έχει καμία αξία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε να απαντήσει στους ευρωβουλευτές - οι οποίοι και προωθούν προσωρινό "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.: Η ψήφος τους "δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας", διεμήνυσε, κατηγορώντας, εκ νέου, την Ευρώπη ότι συντάσσεται με το μέρος τρομοκρατικών οργανώσεων.

"Το έχουμε καταστήσει σαφές, ξανά και ξανά, ότι δίνουμε προσοχή στις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από ό,τι πολλές χώρες της Ε.Ε., αλλά δεν προβλέπεται να δούμε άμεση στήριξη από τους Δυτικούς φίλους… Καμία από τις υποσχέσεις δεν τηρήθηκε", δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Θα υπάρξει συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της Ε.Ε. με την Τουρκία… Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η ψήφος δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας", επεσήμανε.

Σημειωτέον πως οι επικεφαλής πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησαν τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, λόγω των εκκαθαρίσεων που δρομολογούνται στη χώρα, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος. 

Όλα αυτά, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε, χθες, θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: "Η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε".


Πηγή: capital.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text