Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ανεκτή και εν πολλοίς επιθυμητή είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς από τα χθεσινά υψηλά εξαμήνου

Ανεκτή και εν πολλοίς επιθυμητή είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς από τα χθεσινά υψηλά εξαμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή (Παρ, 9.12) μέχρι τούδε διόρθωση της αγοράς καθόσον (α), η μεταβολή του ΓΔ (-1,40% στις 639 μονάδες στις 3.45 μμ) είναι μικρή συγκρινόμενη με το ύψος +12,50% του προηγηθέντος 20ήμερου ράλι, (β), οι σημερινοί διορθωτικοί τζίροι των 45 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο είναι μικροί συγκρινόμενοι με τον μέσο ημερήσιο τζίρο των 75 εκατ του ανοδικού 20ημέρου και, (γ) οι ξένοι δείκτες κινούνται και σήμερα ήπια ανοδικά σε νέο υψηλό εξαμήνου.

Θα ενοχληθούμε εάν η σημερινή διόρθωση επεκταθεί  προς τα κάτω με τον ΓΔ να κλείνει κάτω της διασπασθείσας κορυφής των 632 μονάδων και θα ανησυχήσουμε εάν η διόρθωση επεκταθεί ακόμα χαμηλότερα με τον ΓΔ να χάνει το ½ της 20ήμερης ανόδου κλείνοντας κάτω των 608 μονάδων.

Προς το παρόν ο ΓΔ κινείται πάνω από αυτές τις δυο αντιστάσεις, οπότε είμαστε ήσυχοι και θα λέγαμε και ευχαριστημένοι καθώς η σημερινή διόρθωση εξομαλύνει τις εγειρόμενες υπεραγορασμένες καταστάσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές, η απερχόμενη ΚΥΠΡ και η μικρής διακυμανσιμότητας ΕΛΛ, κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές, 6 μετοχές, οι ΦΡΛΚ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΜΥΤΙΛ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4%.

Ο τραπεζικός κλάδος, όπως είναι αναμενόμενο, σημειώνει σήμερα τις μεγαλύτερες διορθώσεις (ΔΤΡ -2%) οι οποίες φαντάζουν πολύ μικρές συγκρινόμενες με τα προηγηθέντα ισχυρότατα ράλι (στον ΔΤΡ +50% μέσα σε 25 εργάσιμες). Μια ουσιαστικότερη διόρθωση δεν θα μας ενοχλήσει αρκεί να μην επεκταθεί πέραν των κλασσικών επιπέδων retracement δηλαδή, πέραν του -33% και -50% του ράλι. Και φαντασθείτε ότι retracement -33% του ράλι στην πχ ΠΕΙΡ σημαίνει διόρθωση περίπου -20% από το χθεσινό υψηλό. Να γιατί αποφεύγουμε το trading σε τραπεζικές μετοχές.

Ποιες μετοχές διορθώνουν σήμερα άσχημα ενοχλώντας τους κατέχοντες αλλά και προσελκύοντας του επιθυμούντες είσοδο : Βασικά, ο ΦΡΛΚ που σημειώνει την μεγαλύτερη διόρθωση -3,80% προσεγγίζοντας την εμφανή στήριξη των 3,70 ευρώ (τρέχουσα τιμή 3,80). Και δευτερευόντως οι μετοχές με πτώσεις χειρότερες του -3% που αναφέραμε. Ωστόσο σε καμία από όλες αυτές τις μετοχές δεν διακρίνουμε διανομές δηλ μεγάλους πτωτικούς όγκους.

Θα επανελθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text