Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Στη δημοσιότητα σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Στη δημοσιότητα σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στη δημοσιότητα σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Μόνο για δύο περιπτώσεις, αμφότερες όχι εν ενεργεία αλλά τέως βουλευτών – των Γ. Καρατζαφέρη και Ευστ. Μπούκουρα, από τις συνολικά 1.411 περιπτώσεις υπόχρεων για υποβολή δήλωσης «περιουσιακής κατάστασης», κρίθηκε αναγκαίο να σταλεί ειδικός φάκελος στον αρμόδιο εισαγγελέα: του προέδρου του ΛΑΟΣ για «υποβολή ανακριβούς δήλωσης» και του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής για μη υποβολή δήλωσης, όπως ήταν υποχρεωμένος εκ του νόμου.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες από τη Βουλή, με την ευκαιρία της προαναγγελίας της απόφασης να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» νυν, τέως και πρώην βουλευτών, καθώς και ορισμένων κομματικών στελεχών, για δύο έτη και συγκεκριμένα για το 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014). Το συνολικό περιεχόμενο των δηλώσεων θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνει εκεί για ένα έτος. Οπως έγινε γνωστό, αφορούν 604 πρόσωπα για το έτος 2013 και 807 για το έτος 2014.

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, σε αρκετές περιπτώσεις –δεν αναφέρεται ούτε πλήθος ούτε ονόματα– κρίθηκε από τους ορκωτούς λογιστές που διενήργησαν τον έλεγχο αναγκαίο να κληθούν κάποια στιγμή οι υπόχρεοι τέτοιων δηλώσεων «προς παροχή διευκρινίσεων». Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος και αυτών των πρόσθετων κλήσεων, συντάχθηκαν για κάθε έναν ελεγχόμενο ατομικές εκθέσεις. «Στις εκθέσεις αυτές, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιρειών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις). Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους».


Πηγή: kathimerini.gr

21


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text