Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Πρόσκληση Τσίπρα σε πολιτικούς αρχηγούς για Κυπριακό

Πρόσκληση Τσίπρα σε πολιτικούς αρχηγούς για Κυπριακό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρόσκληση Τσίπρα σε πολιτικούς αρχηγούς για Κυπριακό

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου σε κατ ιδίαν συναντήσεις με αιχμή το Κυπριακό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανοίξει την προσεχή εβδομάδα κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων -πλην Χρυσής Αυγής- για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα εν όψει και της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μαξίμου προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους στο Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε δηλώσει:  "ελήφθησαν πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν μέσα από την ανάληψη κοινών δράσεων, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο". Όπως σημείωσε, "απόλυτη ήταν η συναντίληψη, τόσο για θέματα ουσίας, όσο και για θέματα διαδικασίας", προσθέτοντας ότι "η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα".

 "Κοινός στόχος, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ξένες εγγυήσεις και στρατούς κατοχής", τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. 


Πηγή: capital.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text