Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά με επιτυχία τα χθεσινά μεγάλα κέρδη και υψηλά έτους

Ο ΓΔ κρατά με επιτυχία τα χθεσινά μεγάλα κέρδη και υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 4/1) καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή πτώση -0,10% (στις 656 μονάδες στις 3.30 μμ) και με μέτριους τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο),  δεν δείχνει να έχει την διάθεση να διορθώσει την χθεσινή μεγάλη άνοδο +1,55% με την οποία πέτυχε μετά από εξάμηνη αναμονή νέα υψηλά 12μήνου.

Συνεπώς, συνεχίζουμε να ποντάρουμε στο αισιόδοξο σενάριο των 700 μονάδων του ΓΔ εντός του πρώτου διμήνου του 2017, το οποίο σενάριο θα εγκαταλείψουμε μόνον εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα απότομη διόρθωση σε επίπεδα κάτω των 630 μονάδων (τη μέση τιμή του 6μηνου εύρους του ΓΔ όπου συμπίπτει και η καμπύλη του ΕΚΜΟ30).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή περίπου ισαριθμούν με τις καθοδικές επιβεβαιώνοντας την ελάχιστη μεταβολή -0,10% του ΓΔ ενώ δυο μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σημειώνουν  μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε αντίθεση με μια μετοχή, την ΑΤΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση κοντά στο -5%.

Από τις δυο νικήτριες, ΑΝΕΜ και ΕΛΛΑΚΤ, της σημερινής συνεδρίασης, που τυχαίνει να είναι αδελφές μετοχές του ιδίου ομίλου, προκρίνουμε για ενίσχυση θέσεων  την πρώτη καθόσον βρίσκεται σε συμπαγές ράλι με ισχυρό ανοδικό momentum και με δυνατά θεμελιακά στοιχεία ενώ η δεύτερη, η ΕΛΛΑΚΤ, βρίσκεται σε καθοδική τάση και με ασθενή θεμελιακά στοιχεία.

Η ηττημένη ΑΤΤ της σημερινής συνεδρίασης, από διαγραμματική άποψη δεν θα πρέπει να απογοητεύει τους κατέχοντες διότι η σημερινή πτώση -4,55% είναι πολύ μικρή και με μικρούς σχετικά όγκους συγκρινόμενη με την πρόσφατη τριήμερη εκτίναξη +50% της μετοχής. Ωστόσο εμείς είμαστε αρνητικοί για τοποθετήσεις σε ΑΤΤ λόγω των άσχημων θεμελιακών στοιχείων (λέγεται ότι το 60% των δανείων της είναι μη εξυπηρετούμενα).

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με μέτρια άνοδο +1,70% και ακόμα πιο μέτριους όγκους 63 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Νέα υψηλά εξαμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι,                ΓΕΚ, ΑΝΕΜ, ΕΛΛ και ΧΑΚΟΡ. Η τελευταία έχει πολύ μικρή εμπορευσιμότητα (5000 ευρώ μέσο-ελάχιστο ημερήσιο τζίρο) αλλά ξαναρχίσαμε να την παρακολουθούμε με την ελπίδα αύξησης του τζίρου καθώς είναι η δεύτερη μετοχή, μετά την ΒΙΟ, του ομίλου Στασινοπούλου.

Μετοχές με ενδιαφέροντα για άνοδο γραφήματα : ΓΡΙΒ, ΜΟΗ, ΕΕΕ, ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛ και ΜΠΕΛΑ καθώς κινούνται εναντίον πλησίον ευρισκομένου στροφέα – αντίστασης 2-4 σημείων στροφής.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text