Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ηπια είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κρατά τα υψηλά των 650 μονάδων

Ηπια είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κρατά τα υψηλά των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί, αντίθετα μας καθησυχάζει, η σημερινή (Πέμπτη, 5/1) διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -0,55% (στις 654 μονάδες στις 3.40 μμ) με μέτριους για την εποχή τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες επίσης να σημειώνουν μικρές πτώσεις από τα υψηλά εποχής.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 650 μονάδες, εμείς θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι για το στόχο των 700 μονάδων εντός του πρώτου διμήνου του 2017. Αν η σημερινή διόρθωση συνεχισθεί κάτω των 650 έως τις 630 μονάδες (το μέσον της 20ήμερης διακύμανσης του ΓΔ όπου και διέρχεται η καμπύλη του ΕΚΜΟ30) εμείς θα βαστάμε ακόμα  την ψυχραιμία και αισιοδοξία μας.

Θα προβληματιστούμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει τις 630 μονάδες ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ο ίδιος δείκτης χάσει και το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 613 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μικρής σημασίας μετοχές, οι ΚΥΠΡ, ΑΤΤ και ΕΥΑΠΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει αυτό το τίτλο σήμερα, ούτε η ΚΥΠΡ διότι αποχωρεί από το ΧΑ μετά λίγες μέρες, ούτε η ΑΤΤ που είναι μετοχή τραπέζης με βεβαρυμμένο ενεργητικό όπου σχεδόν τα 2/3 των δανείων είναι κόκκινα, ούτε και η ΕΥΑΠΣ που δεν έχει σήμερα όγκους, μόνον 8 χιλ τεμάχια, και που γενικά είναι μια μετοχή πολύ χαμηλής εμπορευσιμότητας.

Τις μόνες μετοχές που αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες με ενδιαφέρον είναι όσες κινούνται πολύ κοντά σε εμφανείς στροφείς – ισουψείς κορυφές όπως τις : ΒΙΟ, ΜΟΗ, ΕΕΕ, ΑΛΦΑ ή που τείνουν να ξεπεράσουν το αγκίστρι τους όπως τις ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ και ΜΛΣ.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνουν σήμερα οι, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΛ, ΧΑΚΟΡ (με ελάχιστη εμπορευσιμότητα…100 ευρώ) και ΓΕΚΤ.

Γενικά, η σημερινή συνεδρίαση δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text