Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά συνεχίζει την ανοδική της τάση σε επίπεδα λίγο πάνω από τις 660 μονάδες του ΓΔ

Η αγορά συνεχίζει την ανοδική της τάση σε επίπεδα λίγο πάνω από τις 660 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 10/1) με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% (στις 663 μονάδες στις 3.35 μμ) με μέτριους τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται με μικρές μεταβολές και αυτά πολύ κοντά στα ψηλά 12μήνου ενώ ο ενδεικτικότατος Nasdaq πέτυχε και χθες νέο ιστορικό υψηλό επιβεβαιώνοντας ότι οι διεθνείς κεφαλαιαγορές βρίσκονται σε «κέφια» βοηθώντας με αυτό τον τρόπο και την ελληνική.

Το ΧΑ προχωρά μια χαρά, ο ΓΔ σήμερα σημειώνει με ήπιο τρόπο νέο υψηλό 12μήνου με επιβεβαιώσεις από τον  δείκτη συσσωρεύσεων/διανομών OBV και τα ξένα χρηματιστήρια που κινούνται σε νέα υψηλά 12μήνου.

Η πρόβλεψή μας «700 μονάδες μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017» προχωρά και θα την ανασκευάσουμε ή εγκαταλείψουμε μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα καθοδικά κάτω των 650 μονάδων ή κάτω από την μέση τιμή των 636 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσής του.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η τάση της αγοράς είναι καθαρά ανοδική και συνεπώς έχουμε και σήμερα μερικές ευχάριστες συγκινήσεις και συγκεκριμένα, 5 μετοχές, οι ΕΛΛ, ΟΛΘ, ΙΝΛΟΤ ΑΝΕΜΟΣ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : οι πιο εντυπωσιακές μετοχές είναι οι ΕΛΛ και ΑΝΕΜΟΣ που σημειώνουν τις μεγαλύτερες ανόδους της ημέρας, γύρω στο +5% με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά εποχής καθιστάμενες μάλιστα υπεραγορασμένες. Εμείς όμως θεωρούμε σαν μετοχή της ημέρας την μικρής εμπορευσιμότητας ΟΛΘ που ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά +4,80% με μεγάλους όγκους 13 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (ή με τζίρο λίγο πάνω από 100.000 ευρώ) δίδοντας ελκυστικό σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης – υψηλού τετραμήνου. Πιθανός λόγος ανόδου υποθέτουμε ότι θα είναι τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρου αυτής εταιρίας.

Οι τραπεζικές μετοχές πάνε μια χαρά με τον ΔΤΡ να κερδίζει περίπου +2%.

Η ΜΙΓ δείχνει ασταθή συμπεριφορά σήμερα καθώς από το +4,30% λίγο μετά το άνοιγμα, πιέζεται τώρα στο +1,20% με όγκους ρεκόρ των τελευταίων 30 ημερών.

Ο ΦΡΛΚ συνεχίζει τους πολύ μεγάλους όγκους στα ψηλά του γραφήματός του. Να δούμε που θα ξεσπάσει η μετοχή αυτή που κινείται εδώ και 4 μήνες γύρω από τα 4 ευρώ.

Η ΕΕΕ χθες έκλεισε ακριβώς επάνω στον στροφέα της των 21 ευρώ αλλά σήμερα γυρνά έντονα καθοδική -2,30% επηρεάζοντας τον ΓΔ.

Η ΑΛΦΑ πλησιάζει τον στροφέα της των 2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,98 με άνοδο +1%).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text