Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ χάνει σήμερα τις 650 μονάδες αλλά όχι και τον μεσοπρόθεσμα bullish χαρακτήρα του

Ο ΓΔ χάνει σήμερα τις 650 μονάδες αλλά όχι και τον μεσοπρόθεσμα bullish χαρακτήρα του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί αλλά ούτε και μας απογοητεύει η σημερινή (Δευτ, 16/1) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,90% (στις 645 μονάδες στις 3.40 μμ) και με μικρούς τζίρους (27 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), ναι μεν  διασπά καθοδικά το ψυχολογικό στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων, αλλά κρατά την bullish εμφάνισή του κινούμενος πάνω από τις 640 μονάδες όπου συμπίπτει ο ΕΚΜΟ30 με τον μέσο άξονα του εικοσαήμερου εύρους του των 613-665 μονάδων διατηρώντας έτσι την ανοδική του εμφάνιση.

Από αύριο όμως το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που για εμάς παίζει ρόλο συστημικού stop loss θα ανέβει στις 628 μονάδες και ο αναφερθείς μέσος άξονας του βραχυμεσοπρόθεσμου εύρους του θα ανέβει στις 646 μονάδες, οπότε εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από αυτό το επίπεδο των 646 μονάδων, τότε θα έχουμε μια αρνητική διαγραμματική εξέλιξη.

Εστιάζουμε λοιπόν την προσοχή μας σήμερα στις 646 μονάδες (-0,80% από το χθεσινό κλείσιμο) και επανερχόμαστε κατά τις 6.00 μμ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού ο ΓΔ απέχει πολύ στο να διασπάσει καθοδικά το stop ΧΚ20 των 613 μονάδων.

Μετοχές

Μετρίως πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς καθώς τα 2/3 των μετοχών κινούνται πτωτικά και το 1/3 ανοδικά ενώ τρεις μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την δευτερεύουσα ΕΥΑΠΣ που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο μεγαλύτερη του +3%.

Ποιες μετοχές μας κάνουν σήμερα αρνητική εντύπωση. Καταρχήν οι τραπεζικές με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -2,17% απομακρυνόμενος κατά 65 μονάδες (ή -7%) από το σημαντικό αγοραστικό στροφέα του των 900 μονάδων. Η αιτία της πολυετούς αστάθειας των τραπεζικών μετοχών οφείλεται στο ότι οι τράπεζες είναι ευάλωτες και ευαίσθητες στις εσωτερικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, σε αντίθεση με τις περισσότερες μη-τραπεζικές μετοχές blue chips που στις περισσότερες περιπτώσεις ανήκουν σε κατά μεγάλο βαθμό εξαγωγικές εταιρίες που δεν επηρεάζονται τόσο από τις εσωτερικές εξελίξεις. Και τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ξέρουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση της χώρας μας από τους θεσμούς γεγονός που αποτελεί πηγή αβεβαιοτήτων για τις μη-εξαγωγικές εταιρίες.

Και δεύτερον, μάλλον αρνητική εντύπωση μας κάνει η ΦΦ που συνεχίζει για δεύτερη μέρα την έντονη πτώση της (αυτή τη στιγμή -1,60%) σε αντίθεση με τις περισσότερες μετοχές που σημειώνουν πτώσεις κατά μέσον όρον μικρότερες του -1%.

Θετική εντύπωση μας κάνει σήμερα πρώτιστα ο ΦΡΛΚ (+2,66% με 20 χιλ τεμάχια) που προσπαθεί να φτάσει το υψηλό έτους και εκ δευτέρου οι ΜΙΓ και ΜΛΣ που επίσης κρατούν τις ευνοϊκότατες θέσεις τους (περίπου +50% στο τελευταίο δίμηνο η ΜΙΓ ενώ η ΜΛΣ συνεχίζει να φτιάχνει βάση για νέα εκτίναξη).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text