Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Τέλος στην έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Τέλος στην έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τέλος στην έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δίχως να προκύπτει ως συμπέρασμα η ανάγκη υποβολής προτάσεως για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δηλαδή χωρίς να διαπιστώνονται στοιχεία ικανά να καταδείξουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, ολοκληρώθηκε χθες και παραδόθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης το σχέδιο πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ως πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».

Αυτό τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής Σπ. Λάππας, κατά τη διάρκεια σύντομης συζήτησής του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με την ευκαιρία της επίδοσης του εν λόγω σχεδίου στα πολιτικά κόμματα, χθες το απόγευμα.

Ως προς το «διά ταύτα» του σχεδίου, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Οι σχέσεις της απελθούσας και επί μακρότατο χρονικό διάστημα κυρίαρχης πολιτικής εξουσίας με τις διοικήσεις των τραπεζών και τους ιδιοκτήτες των Μέσων καθώς και των τελευταίων με τις τράπεζες, σχημάτιζαν ένα τρίγωνο με πλευρές εμφανείς, λιγότερο εμφανείς ή και αφανείς. Θα ήταν όμως πολιτική υποκρισία, καταστρατήγηση της εντολής που έλαβε η Επιτροπή από την Ολομέλεια, εάν από την απουσία πληθώρας αποδείξεων επιχειρούσε κάποιος να συμπεράνει ότι διαπλοκή δεν υπήρξε».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως σημείωναν στελέχη τους, επιφυλάσσονται να μελετήσουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και να τοποθετηθούν επ’ αυτού, σε συνεδρίαση της Επιτροπής μεθαύριο Πέμπτη, πριν το τελικό πόρισμα επιδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Η κοινοποίηση του πορίσματος, πάντως, συνοδεύτηκε από έντονο παρασκήνιο: ένα κείμενο που αποδιδόταν στην πλειοψηφία, «διέρρευσε» σε ορισμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες με βασική διαφορά –συγκριτικώς– με το επίσημο, ότι συμπεριελάμβανε αναφορές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Στουρνάρα.

«Μπορεί να ήταν κάποια μεμονωμένη εισήγηση συντρόφου, αλλά κρίθηκε ως μη τεκμηριωμένη και γι’ αυτό δεν υπάρχει στο σχέδιο πορίσματος», ήταν η εξήγηση που δόθηκε αρμοδίως. Παράλληλα, ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό τους εταίρο – και επίσης μέλος της Εξεταστικής Δημ. Καμμένο, καθώς η προαναφερθείσα διαρροή αποδόθηκε αρχικώς στον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Μετά παρασκηνιακές επικοινωνίες, το ζήτημα θεωρήθηκε λήξαν, τουλάχιστον κατά δήλωση του κ. Λάππα.

Στο σχέδιο πορίσματος και υπό τον τίτλο «Καθημερινές Εκδόσεις, Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε. - Καθημερινή Α.Ε.» και με την επισήμανση ότι πηγές πληροφόρησης αποτελούν το πόρισμα Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος» και την «υφιστάμενη κατάσταση» αναφέρεται: «Η εταιρεία είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες. Δεν υπάρχει υπόλοιπο σε καθυστέρηση».


Πηγή: kathimerini.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text