Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Αναζητείται νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση για το deal της Μαρινόπουλος

Αναζητείται νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση για το deal της Μαρινόπουλος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναζητείται νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση για το deal της Μαρινόπουλος

Το πρόβλημα της ενεργοποίησης της ρήτρας διαλυτικής αίρεσης αλλά και της εξεύρεσης νέας χρηματοδότηση για να συνεχίσει να λειτουργεί το δίκτυο της Μαρινόπουλος τίθενται επί τάπητος μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία γίνεται αποδεκτό το σχέδιο διάσωσης της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανεμπορίου στη χώρα.

Έτσι από τη Δευτέρα ένας κύκλος νέων διαπραγματεύσεων έχει ξεκινήσει μεταξύ των νομικών των εμπλεκομένων μερών ώστε να βρεθεί διέξοδος στα δύο αυτά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα ενεργοποίησης της ρήτρας διαλυτικής αίρεσης (να «πέσει» δηλαδή η συμφωνία με πρωτοβουλία κάποιου εμπλεκόμενου) έχει ανακύψει λόγω του ότι έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών (λόγω καθυστέρησης της απόφασης το ορόσημο τώρα είναι στις 19 Φεβρουαρίου).

Σε σχέση με το νομικό κομμάτι εξετάζεται η τροποποίηση της συμφωνίας, ή παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων από το δικαίωμα της διαλυτικής αίρεσης.

Επιπλέον με δεδομένο ότι τριτανακοπές είναι δύσκολο να γίνουν από προμηθευτές καθώς η συντριπτική πλειοψηφία συναινεί με το σχέδιο διάσωσης εκφράζεται η εκτίμηση ότι μπορεί να μην απαιτηθεί όλος χρόνος μέχρι τις 19/2 για την ολοκλήρωση όλης της τυπικής νομικής διαδικασίας.

Πέρα από αυτό όμως το θέμα χρηματοδότησης της ενδιάμεσης περιόδου λειτουργίας του «ασθμαίνοντος» δικτύου της Μαρινόπουλος είναι κομβικό και δυσεπίλυτο. Ζυμώσεις γίνονται με τις τράπεζες αλλά και  τους προμηθευτές για παροχή πιστώσεων ωστόσο εκεί υπάροχυν δυσκολίες. Βέβαια η βούληση υπάρχει, κάτι που διευκολύνει τα πράγματα.

Τέλος μέχρι το τέλος του Γενάρη αναμένεται και η έκδοση των αποφάσεων επί των σχεδίων εξυγίανσης από την Ελληνική και την Κυπριακή Επιτροπή Ανταγωνισμού.  Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για «ψαλίδι» σε 20-30 καταστημάτων της Μαρινόπουλος, που βρίσκονται σε Αττική και Κρήτη.

 

Πηγή: reporter.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text