Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Για έκτη μέρα ο ΓΔ αναπαύεται στο στενό κανάλι αναμονής των 639-646 μονάδων

Για έκτη μέρα ο ΓΔ αναπαύεται στο στενό κανάλι αναμονής των 639-646 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον κινείται και η σημερινή (Δευτ,23/1) συνεδρίαση με τον ΓΔ να κερδίζει οριακά +0,10% (στις 639 μονάδες) με ελάχιστους τζίρους (23 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές πτώσεις, κατά μέσον όρο -0,30%, στους ευρωπαϊκούς δείκτες που κινούνται πιο κοντά από όσο ο ΓΔ στα ψηλά 12μήνου.

Η μεσοχρονίως αμφιλεγόμενη κατάσταση του ΓΔ δεν αλλάζει με την σημερινή μικρή μεταβολή. Ο εν λόγω δείκτης συνεχίζει να κινείται πολύ κοντά στην γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 640 μονάδων δείχνοντας ότι η μεσοχρόνια τάση είναι πλευρική αλλά επειδή οι μακροχρόνια τάση (όπως την δείχνουν οι αξιόπιστοι ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80)) είναι ανοδική, έχουμε την βασισμένη στις στατιστικές μας παρατηρήσεις ελπίδα ότι η τρέχουσα ανάπαυλα θα ξεσπάσει ανοδικά.

Θα εγκαταλείψουμε τις ελπίδες μας μόνον αν ο ΓΔ κατέλθει κάτω του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων, αλλά εμείς θα αρχίσουμε πωλήσεις νωρίτερα, όταν ο ΓΔ σπάσει καθοδικά το stop loss του χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών που σήμερα ανέβηκε στις 630 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει σήμερα πράξεις καθόσον οι όγκοι είναι πολύ χαμηλοί και δεν μπορούν να συστήσουν «διανομές» οι οποίες σε συνδυασμό κλεισίματος του ΓΔ χειρότερου του -1% (που και αυτό είναι απίθανο) θα μας σηματοδοτήσουν προεξοφλητικές πωλήσεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ουδέτερο καθώς ο αριθμός των ανοδικών μετοχών ισούται με τον αριθμό των καθοδικών και επίσης, μόνον μια μετοχή, η ΑΤΤ σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μια, η ΕΛΛ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα άξιζε το τίτλο η ΑΤΤ (που σήμερα σημειώνει μια δυνατή άνοδο +13% με μεγάλους όγκους, 5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζοντας παρά ένα εκατοστό του ευρώ την αντίσταση των 0,044 ευρώ), αν τα θεμελιακά της στοιχεία ήταν ενθαρρυντικά. Ίσως παίζεται το σενάριο της διάσωσής της.

Οι τράπεζες σημειώνουν αυτή τη στιγμή ελάχιστη μεταβολή (ΔΤΡ -0,30%) έχοντας συμπληρώσει αρκετά μεγάλη διόρθωση από την κορυφή αρχών έτους όπου ο ΔΤΡ βρισκόταν στις 900 μονάδες και τώρα στις 800 (διόρθωση -11%).

Μετοχές που σήμερα δείχνουν δύναμη (άνοδο τιμής σε συνδυασμό με ικανοποιητικούς όγκους πλησιάζοντας καίριες αντιστάσεις).

Καταρχήν, τα ΕΛΠΕ ,+2,26% με μικρούς όμως όγκους που πλησιάζουν την αντίσταση υψηλό διμήνου των 4,53 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,52).

ΜΥΤΙΛ , +1,12% με ικανοποιητικούς όγκους 150 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής που πλησιάζει το υψηλό των  6,38 (τρέχουσα τιμή 6,34).

ΕΕΕ +0,72% με μέτριους όγκους που ισοφαρίζει το υψηλό των 21 ευρώ.

Μετοχές που δεν πάνε τόσο καλά :

ΕΛΛ , -4% με εμφανείς διανομές (11 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής) που μοιάζει κάτι σαν «οργασμός πωλήσεων».  

ΦΡΛΚ -1,80% με αρκετούς όγκους 32 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής που διορθώνει από τα 4,40 ευρώ, ωστόσο δεν εμπνέει προς το παρόν καμία ανησυχία.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 640,80 μονάδων (+0,25%).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text