Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Unicredit: Έρχεται καταιγίδα στο δολάριο - Θα χάσει και άλλο έδαφος τους επόμενους μήνες

Unicredit: Έρχεται καταιγίδα στο δολάριο - Θα χάσει και άλλο έδαφος τους επόμενους μήνες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Unicredit: Έρχεται καταιγίδα στο δολάριο - Θα χάσει και άλλο έδαφος τους επόμενους μήνες

Οι αγορές έχουν ερμηνεύσει εσφαλμένα την πιθανή επίδραση των πολιτικών του Trump

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο το δολάριο να υποχωρήσει περαιτέρω από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τον Vasileios Gkionakis της Unicredit. 

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Steve Mnuchin σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα στην οικονομία της χώρας λόγω ενός υπερβολικά ισχυρού δολαρίου.

Αυτές οι παρατηρήσεις είναι μόνο ένας παράγοντας που προϊδεάζει για την περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον Gkionakis.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατά 30% ανατίμηση του δολαρίου από το καλοκαίρι του 2014 έως το τέλος του 2016 έδειξε ότι έχει προεξοφληθεί μεγάλη αισιοδοξία.

Οι αγορές έχουν επίσης ερμηνεύσει εσφαλμένα την πιθανή επίδραση των πολιτικών του Trump.

«Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η πρώτη αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση των πολιτικών του Trump ήταν απόλυτα λογική.

Και το λέω αυτό γιατί έχουμε ακούσει μεγάλες δαπάνες υποδομών που πιθανότατα θα ενισχύσει τον πληθωρισμό αλλά δεν θα αυξήσει απαραίτητα την παραγωγικότητα» τόνισε ο ίδιος.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν σήμερα σχεδόν σε πλήρη παραγωγική ικανότητα και πλήρη απασχόληση, μια φορολογική πολιτική που δεν αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα, θα επηρεάσει τις ονομαστικές παρά πραγματικές τιμές, είπε ο ίδιος.

«Πιστεύω ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά όπου βλέπουμε ένα πιο αδύναμο δολάριο σε όλους τους 

Πηγή :bankingnews.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text