Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά μετά από 10ήμερη διόρθωση εκδηλώνει σήμερα την πρώτη αξιόλογη ανοδική αντίδραση

Η αγορά μετά από 10ήμερη διόρθωση εκδηλώνει σήμερα την πρώτη αξιόλογη ανοδική αντίδραση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για του αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη, 24/1/2017) με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια άνοδο +1,05% (στις 646 μονάδες στις 3.40 μμ) με ελαφρά αυξημένους τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς να υπολογιστούν τα 6,5 εκατ των πακέτων της ΑΣΤΗΡ) και με τις διεθνείς αγορές σε ανάπαυλα-παγίωση στα υψηλά έτους παρά τις δημοσιογραφικές ανησυχίες για τις «ανατροπές προέδρου Τραμπ». Το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ διαμορφώνεται σε μικρό ιπτάμενο άσπρο σώμα μεγέθους 2 μονάδων ή 0,30% (καθώς το άνοιγμα των 10.35 έγινε στις 644 μονάδες) ενώ πριν 2-3 ώρες ο ΓΔ είχε φτάσει δυο φορές στις 648 μονάδες (+1,50%).

Αιτία της σημερινής ανόδου είναι οι προσδοκίες για τελική συμφωνία στο θέμα της αξιολόγησης των ελληνικών δημοσίων οικονομικών από τους θεσμούς.

Από διαγραμματική άποψη η σημερινή άνοδος βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση της καμπύλης του ΓΔ καθώς διασπάται η γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 640 μονάδων και ανακτάται το ¼ της αναφερθείσας 10ήμερης διόρθωσης.

Η σημερινή συνεδρίαση θα αποδειχθεί εξαιρετική αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 648 μονάδες και προβληματική αν ο ίδιος δείκτης κλείσει με μαύρο καντήλι κάτω από το άνοιγμά του των 644 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ συν τις ΜΙΓ και ΧΑΚΟΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Τα ηνία της ανόδου έχουν αναληφθεί από τις τράπεζες με τον ΔΤΡ να κερδίζει +3,50% ανακτώντας το 1/3 της δεκαήμερης διόρθωσής του. Ωστόσο, καμία μετοχή δεν πλησιάζει τον στροφέα – υψηλό Ιανουαρίου ώστε να εκδηλωθεί αγοραστικός συναγερμός στους trend followers που αγοράζουν σε ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων.

Καμία μετοχή δεν μπορούμε να ονομάσουμε σαν μετοχή της ημέρας αλλά η πιο εντυπωσιακή από τεχνική άποψη είναι ο ΦΡΛΚ που πετυχαίνει νέο υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο +2,80% (είχε φτάσει και +4,50%) και με μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Με την φόρα που έχει δεν αποκλείεται να πιάσει τα 5 ευρώ μέσα στον Φεβρουάριο.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου δίνουν σήμερα τα ΕΛΠΕ με μέτρια άνοδο +1,20% και μικρούς όγκους 60 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Επίσης οριακά σήματα αγορών δίνουν σήμερα ο ΜΥΤΙΛ και η ΙΝΛΟΤ με ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου. Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει κατ εμάς ο ΜΥΤΙΛ που διασπά ανοδικά τον στροφέα των 6,38 ευρώ.

ΕΛΛ : οι χθεσινές διανομές δεν είχαν επίδραση στην σημερινή διαπραγμάτευση της μετοχής που σημειώνει άνοδο +1,20% με μεγάλους όγκους 7 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text