Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά με δύναμη τις 650 μονάδες και οδεύει προς το υψηλό 12μήνου των 666 μονάδων

Ο ΓΔ ανακτά με δύναμη τις 650 μονάδες και οδεύει προς το υψηλό 12μήνου των 666 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά είναι σήμερα (Τετ, 25/1) πανίσχυρη με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,30% με μεγάλους τζίρους (80 εκατ ανμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζοντας παρά 4 μονάδες το υψηλό 12μήνου και με επίσης μεγάλες ανόδους στα ξένα αναπτυγμένα χρηματιστήρια που και αυτά αναρριχούνται σε νέα υψηλά εποχής ή σε νέα ιστορικά υψηλά, όπως στις ΗΠΑ.

Αιτία της σημερινής μεγάλης ανόδου είναι η διαφαινόμενη επιτυχής αξιολόγηση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας από τους θεσμούς με συνέπεια την συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στην «ποσοτική χαλάρωση» της ΕΚΤ.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ γίνεται (μετά από 10ήμερη διόρθωση -4%) και πάλι καθαρά και πλήρως ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν θετικές ενδείξεις που σημαίνει ότι η ανοδική ορμή ξαναδυνάμωσε με τον ΓΔ να προσβλέπει τις 700 μονάδες (+6% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι 100% αγορασμένο και δεν έχει πλέον μετρητά για άλλες αγορές. Και ούτε θα κάνει πωλήσεις αφού η τάση είναι καθαρά ανοδική.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς επιβεβαιώνει την σημερινή μεγάλη άνοδο του ΓΔ καθώς τα 7/8 των μετοχών φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/8 αρνητικό ενώ 10 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις , ΑΝΕΜΟ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΧΑΚΟΡ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% εως +10% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1,50%.

Οι τράπεζες τραβάνε την σημερινή άνοδο αφού αυτές θα ωφεληθούν περισσότερο από το quantitative easing. Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ κερδίζει +8% πλησιάζοντας παρά 2% το υψηλό μέσων Ιανουαρίου των  900 μονάδων. Στην άνοδο πρωτοστατούν οι ΕΤΕ και ΠΕΙΡ που σημειώνουν τις μεγαλύτερες μεταβολές της ημέρας, γύρω στο +10% και με μεγάλους όγκους. Αντίθετα, η ΕΥΡΩΒ και ακόμα πιο κάτω, η ΑΛΦΑ, σημειώνουν μικρότερες ανόδους , +6,50% και +4,50% αντίστοιχα, και με όχι ιδιαίτερα μεγάλους όγκους.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΕΤΕ που σημειώνει μεγάλη άνοδο, αυτή τη στιγμή +9,50% με μεγάλους όγκους 45 εκατ τεμαχίων, προσεγγίζοντας το υψηλό Ιανουαρίου των 0,269 (τρέχουσα τιμή 0,263).

Από τις μη-τραπεζικές μετοχές μεγαλουργούν σήμερα οι ΑΝΕΜΟΣ και ΜΥΤΙΛ που πετυχαίνουν νέα υψηλά 12μήνου με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους. Πιο αγοράσιμος κατά την γνώμη μας και με μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είναι ο ΜΥΤΙΛ.

Πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους σε αντίθεση με τον ΓΔ και τις τράπεζες που επηρεάζουν τον ΓΔ που δεν σημειώνουν νέα σήμερα νέα υψηλά : είναι οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΜΥΤΙΛ, ΧΑΚΟΡ, ΤΕΝΡΓ, ΦΡΛΚ, ΕΕΕ, ΜΛΣ και ΓΕΚΤ.

Μετοχές που έχουν μείνει πίσω κινούμενες κοντά στα χαμηλά διμήνου, είναι οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΔΑΠ, ΦΦ και ΔΕΗ. Είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να αγοραστούν σήμερα.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text