Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Καθοδική αναστροφή σημειώνεται σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να δέχεται σήματα πωλήσεων από μεσοπρόθεσμους δείκτες τάσης όπως τον κανόνα 4 εβδομάδων.

Καθοδική αναστροφή σημειώνεται σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να δέχεται σήματα πωλήσεων από μεσοπρόθεσμους δείκτες τάσης όπως τον κανόνα 4 εβδομάδων.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενή τροπή παίρνει σήμερα (Παρ, 27/1) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) μεγάλη πτώση -3,50% (στις 637 μονάδες) με μεγάλους για την εποχή τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις στα υψηλά έτους.

Αιτία της σημερινής καθοδικής αναστροφής είναι το χθεσινό αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – θεσμών στο Eurogroup.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ με μια πιο ψύχραιμη μεσομακροχρόνια ματιά δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από την σημερινή μεγάλη πτώση (προς τούτο θα χρειαζόταν πτώση του ΓΔ σε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων ώστε να διασπασθούν καθοδικά οι ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80)). Όμως, η μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ γίνεται προβληματική καθώς διασπώνται ο ΕΚΜΟ30 των 643 μονάδων και το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 639 μονάδων που για εμάς παίζει ρόλο stop loss.

Η μέχρι χθες bullish κατάσταση του ΧΑ ανατρέπεται με σε μια μέρα με το σημερινό χτύπημα -3,70% στον ΓΔ, και ενώ περιμέναμε προσέγγιση των 700 μονάδων τώρα οπισθοχωρούμε ολοταχώς προς τις 600. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εφαρμόζοντας το ιστορικά δοκιμασμένο σύστημα του κανόνα 4 εβδομάδων (αγορές στον υψηλό 4 εβδομάδων και πωλήσεις στο χαμηλό του ιδίου διαστήματος).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει από τις 639 μονάδες έως τις 644 μονάδες του σημερινό ανοίγματος στις 10.35 μμ, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 100% σε 80% ενώ εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 639 μονάδων η μείωση της έκθεσης θα φτάσει έως 33-40%.

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν φέρει αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ πάνω από τις μισές σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -9%.

Οι τράπεζες σημειώνουν πολύ μεγάλη πτώση με τον ΔΤΡ (-7,70%) να διασπά καθοδικά το χαμηλό 4 εβδομάδων και να πλησιάζει το χαμηλό 8 εβδομάδων (σαν ο ΓΔ να πλησιάζει τις 610 μονάδες) που σημαίνει σήματα πωλήσεων για μεσοπρόθεσμους επενδυτές.

Επίσης σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση εμφανούς έγκυρης στήριξης δίνουν σήμερα οι, ΔΕΗ και ΛΑΜΔΑ.

Διανομές διακρίνουμε σε ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΒΙΟ και ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν τελικά ο ΓΔ θα κλείσει κάτω του Χαμηλού 20 ημερών των 639 μονάδων (-3,10%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text