Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Υπό τον... φόβο Τραμπ οι ευρωαγορές

Υπό τον... φόβο Τραμπ οι ευρωαγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υπό τον... φόβο Τραμπ οι ευρωαγορές

Αρνητική εκκίνηση εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα επεξεργάζονται τις διεθνείς ανησυχίες που έχουν προκαλέσει οι μεταναστευτικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% περίπου, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,61%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,54% ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,83% και ο γαλλικός CAC χάνει 0.62%. Στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0,44%.

Στο κόκκινο και η περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να υποχωρεί κατά 0,55%, τον ιταλικό FTSE MIB να χάνει 0,84% και τον πορτογαλικό PSI να σημειώνει απώλειες ύψους 0,42%.

Σημειώνεται ότι δυναμικές διαδηλώσεις, αγανάκτηση ατόμων που τέθηκαν υπό κράτηση σε αεροδρόμια, αλλά και αντιδράσεις ξένων ηγετών από τη Γερμανία μέχρι το Ιράν έχει προκαλέσει το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών και αναστέλλει το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων. Την ίδια ώρα πάντως σε ανακοίνωσή του ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί να καθησυχάσει λέγοντας ότι "δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα μέσα".

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε σήμερα στις 100,18 μονάδες έναντι 100,5 μονάδων που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα μετά το κλείσιμο του Dow Jones πάνω από τις 20.000 μονάδες.

Στο μεταξύ, διεθνή ανησυχία έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση με 6 νεκρούς σε τέμενος στο Κεμπέκ του Καναδά. Δύο μασκοφόροι άνδρες άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή εναντίον των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τέμενος του Κεμπέκ στον νοτιοανατολικό Καναδά, προκαλώντας τον θάνατο έξι εξ αυτών και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, σε ένα περιστατικό το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε "τρομοκρατική ενέργεια".

Στην ατζέντα της ημέρας, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ισπανίας, καθώς και οικονομικά αποτελέσματα των Luxottica και Bankia.


Πηγή: capital.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text