Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ οπισθοχωρεί ταχέως προς τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ οπισθοχωρεί ταχέως προς τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ άσχημη (bearish) είναι και η σημερινή συνεδρίαση, Δευτ, 30/1/2017, με τον ΓΔ να σημειώνει νέα, δεύτερη στη σειρά, μεγάλη ημερήσια πτώση -3,20% (στις 616 μονάδες στις 3.50 μμ)  με αυξημένους για την εποχή τζίρους, 60 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, και με μικρές πτώσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που δεν έχουν επηρεασθεί καθόλου βέβαια από τα προβλήματα του ΧΑ.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ τείνει να γίνει πολύ προβληματική. Ήδη έγινε την Παρασκευή η καθοδική διάσπαση του Χαμηλού Κλείσιματος 20 ημερών των 639 μονάδων και σήμερα απειλείται η καθοδική διάσπαση του πιο σημαντικού Χαμηλού Κλεισίματος των 40 ημερών των 613 μονάδων και στη συνέχεια του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων.

Η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ έχει ήδη γυρίσει καθοδική και αν διασπασθούν καθοδικά οι 600 μονάδες, θα γυρίσει καθοδική και η αξιόπιστη μεσομακροχρόνια τάση με συνέπεια πιθανή πολύμηνη ταλαιπωρία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -2% με τζίρο μεγαλύτερο των 55 εκατ της Παρασκευής, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 42% σε 33% πουλώντας τυχαία μερικές από τις μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές, οι ΓΡΙΒ, ΣΑΡ και ΕΛΛ, από τις 45 που παρακολουθούμε, σημειώνουν αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο ενώ από τις πτωτικές, 15 σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -9%.

Οι τραπεζικές δέχονται τον κύριο όγκο του πωλητικού κύματος με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -6,30% έναντι -3,30% του ΓΔ και με μεγάλες διανομές σε ΕΤΕ και ΠΕΙΡ.

Από τις μη-τραπεζικές μεγάλες πτώσεις από -3% ως -6% σημειώνουν οι, ΑΒΑΞ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΟΠΑΠ, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ ενώ μικρές πτώσεις μικρότερες του -1% σημειώνουν οι μετοχές κατά βάση εξαγωγικών εταιριών, ΕΕΕ, ΜΛΣ, ΠΛΑΘ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΡΑΙΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΓΕΚΤ και ΤΙΤΚ.

Διανομές δέχονται σήμερα οι, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΦΦ, ΦΡΛΚ, ΔΕΗ και ΒΙΟ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text