Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει για τρίτη μέρα την διστακτική του ανοδική αντίδραση μετά την βαθιά διόρθωση του τέλους Ιανουαρίου

Ο ΓΔ συνεχίζει για τρίτη μέρα την διστακτική του ανοδική αντίδραση μετά την βαθιά διόρθωση του τέλους Ιανουαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε και σήμερα, (Παρασκευή, 3/2), η αγορά κινεί το αγοραστικό μας ενδιαφέρον με την σημερινή άνοδο του ΓΔ να είναι σχετικά αδύναμη (+0,78% στις 627 μονάδες στις 3.45 μμ) μετά από τριήμερη καταβύθιση -8%.

Η μεσοχρόνια διαγραμματική εικόνα του ΓΔ παραμένει προβληματική καθόσον ο εν λόγω δείκτης έχει πετύχει μέχρις στιγμής ανοδικό retracement μόνον 25% της προηγηθείσας διόρθωσης και με ανεπαρκείς σήμερα τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και παρά του ότι τα ξένα χρηματιστήρια είναι σκαρφαλωμένα στα υψηλά έτους.

Θα δεχθούμε ότι «κάτι πάει να κινηθεί» εάν ο ΓΔ ανακτήσει το 33% της αναφερθείσας διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 630 μονάδες ενώ θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για επαναγορές εάν ο ΓΔ ανακτήσει το 50% της διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 640 μονάδες.

Προς το παρόν περιμένουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μετριότατη σημερινή άνοδο του ΓΔ, τα 4/5 των μετοχών κινούνται θετικά και το 1/5 αρνητικά ενώ δυο μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ και ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΑΒΑΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει σήμερα ώστε να την αποκαλέσουμε μετοχή της ημέρας και καμία δεν πετυχαίνει υψηλό έτους.

Προσέχουμε όμως αυτές που πλησιάζουν το υψηλό έτους και πρώτιστα τον ΜΥΤΙΛ που αυτή τη στιγμή το πλησιάζει κατά ένα λεπτό του ευρώ αλλά με μικρούς όγκους και εκ δευτέρου τις, ΕΕΕ, ΑΡΑΙΓ και ΜΛΣ.

Όμως, το πρόβλημα της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι η απουσία μεγάλων ανόδων σε μετοχές αλλά και οι μικροί όγκοι γιατί όπως φαίνεται οι θεσμικοί επενδυτές που κυριαρχούν στην αγορά κατά τα τελευταία 5-10 χρόνια, παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία της ολοκλήρωσης της «αξιολόγησης» από τους θεσμούς.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text