Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Η Eurobank πωλεί τη θυγατρική της στη Ρουμανία

Η Eurobank πωλεί τη θυγατρική της στη Ρουμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Eurobank πωλεί τη θυγατρική της στη Ρουμανία

Τις διαδικασίες πώλησης της θυγατρικής της στη Ρουμανία ξεκίνησε η Eurobank στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η τράπεζα έχει αποστείλει πληροφορίες σε περίπου 35 πιθανούς επενδυτές, τράπεζες του εξωτερικού και επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αναμένοντας την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι η Eurobank σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα διατηρήσει παρουσία στις αγορές της Βουλγαρίας, της Κύπρου, όπου ελέγχει ισχυρά μερίδια, και πιθανά και στη Σερβία.

Χθες η διοίκηση του ομίλου Eurobank βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, πελάτες, στελέχη και εργαζομένους της τράπεζας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σημειώνοντας ότι παρότι «έχουμε διανύσει αυτά τα επτά δύσκολα χρόνια το μέγιστο μέρος της διαδρομής για την έξοδο από την κρίση, αντιμετωπίζουμε και πάλι νέες προκλήσεις. Πάντοτε, βέβαια, τα τελευταία μέτρα μιας κούρσας είναι τα πιο δύσκολα. Ομως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, εάν σταματήσουμε τώρα». «Πιστεύουμε», συνέχισε ο κ. Καραβίας, «πως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και μπορούν να γίνουν η μητρόπολη της αναγέννησης της παραγωγικής βάσης της χώρας μας. Η Eurobank είναι αποφασισμένη και έχει τη δυνατότητα, τα στελέχη και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό για να πρωταγωνιστήσει στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Πέρα από όλα τα άλλα, η τράπεζά μας είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που κατέχει και θα διατηρήσει σημαντική παρουσία στη Βουλγαρία, χώρα με ιδιαίτερη επιχειρηματική σημασία για τη Βόρειο Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ν. Καραμούζης σημείωσε ότι οι πιθανότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι αρκετά υψηλές. «Ευελπιστούμε», σημείωσε ο κ. Καραμούζης, «ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί θα καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία η οποία θα ανοίγει τον δρόμο για τη μείωση των αβεβαιοτήτων, την αποκατάσταση κλίματος ηρεμίας και τη διαμόρφωση ικανοποιητικών όρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Πηγή :kathimerini.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text