Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ωθούμενος από τις τράπεζες ξεπερνά τις 650 μονάδες πλησιάζοντας πλέον το υψηλό 20 ημερών των 660 μονάδων

Ο ΓΔ ωθούμενος από τις τράπεζες ξεπερνά τις 650 μονάδες πλησιάζοντας πλέον το υψηλό 20 ημερών των 660 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 21/2, καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,45% (στις 655 μονάδες στις 3.55 μμ) πλησιάζει σε απόσταση 5 μονάδων ή περίπου 0,80% το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών των 660 μονάδων το οποίο αν στην συνέχεια διασπάσει ανοδικά, τότε θα είναι πιθανή η ανάκτηση των 700 μονάδων.

Η σημερινή άνοδος του ΓΔ επιβεβαιώνεται από τους μεγάλους για την εποχή τζίρους (62 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), από τα νέα υψηλά του OBV του ΓΔ και από τους ξένους δείκτες εκ των οποίων οι σημαντικότεροι (ΗΠΑ και Γερμανίας) σημειώνουν νέα υψηλά έτους αλλά, δεν επιβεβαιώνεται από το σημερινό μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ καθώς το άνοιγμα των 10.35 πμ έγινε στις 657 μονάδες και το τρέχον βρίσκεται στις 655.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την ενδοημερήσια στήριξη των 652 μονάδων (+1% από το χθεσινό κλείσιμο) ώστε να μην υπάρχει «πωλητική αντεπίθεση με μαύρο καντήλι χειρότερο του -1%», το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 30% σε 50% ενώ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 657 μονάδων (+1,70%) ώστε να δεχθεί σήμα αγορών από το σύστημα του προστροφέα, το ΤΧ θα αυξήσει την έκθεσή του στο 66%.

Μετοχές

Ημέρα τραπεζών είναι και η σημερινή όπως ήταν οι 8 τελευταίες, όπου άρχισε να διαφαίνεται η υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, με τον ΔΤΡ να ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά +2,50% (αν και λίγο μετά το άνοιγμα είχε φτάσει και στο +5,50%) ξεπερνώντας το φράγμα των 800 μονάδων και ανακτώντας το μισό της οδυνηρής (-220 μονάδων ή -25%) διόρθωσης των αρχών Ιανουαρίου – αρχών Φεβρουαρίου. Ωστόσο, καμία τραπεζική μετοχή δεν δίνει σήμερα κλασσικό τασικό σήμα αγορών με επίτευξη νέων υψηλών 20-40 ημερών.

Το συνολικό πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΦΦ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ που σημειώνει μεγάλη άνοδο, περίπου +2%, με μεγάλους όγκους, περίπου 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπώντας ανοδικά σχηματισμό «ανοδικής συνέχισης». Είναι η μετοχή που θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1%.

Η ΦΦ πετυχαίνει σήμερα την μεγαλύτερη άνοδο +3,64% από όλες τις μη-τραπεζικές μετοχές. Ωστόσο, εμείς είμαστε επιφυλακτικοί στην πρώην αγαπημένη μας αυτή μετοχή καθώς βρίσκεται σε μεσοχρόνια και μεσομακροχρόνια καθοδική τάση και με χάλια τον OBV. Η ΦΦ θα δώσει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αν ξεπεράσει την σημαντική ενδιάμεση κορυφή των 18,67 ευρώ (τρέχουσα τιμή 18,52).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ και ΜΛΣ.

Συσσωρεύσεις – διανομές : Παρά τους αυξημένους σήμερα όγκους, μόνον οι ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΜΙΓ και ΣΕΝΕΡ σημειώνουν συσσωρεύσεις ενώ διανομές φαίνεται να σημειώνει ο ΦΡΛΚ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ. Οπωσδήποτε ΜΥΤΙΛ και εκ δευτέρου, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 657 μονάδες, ΣΕΝΕΡ, ΜΛΣ και ενδεχομένως ΑΛΦΑ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text