Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ταλαντώνεται γύρω από το ικανοποιητικό επίπεδο των 650 μονάδων

Ο ΓΔ ταλαντώνεται γύρω από το ικανοποιητικό επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή (Τετ, 22.2) διόρθωση της αγοράς καθόσον η πτώση του ΓΔ δεν είναι μεγάλη (-1%, στις 648 μονάδες στις 3.55 μμ), οι τζίροι είναι μικροί (κάτω των 40 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και οι ξένοι δείκτες κινούνται με ελάχιστες μεταβολές πολύ κοντά στα υψηλά έτους δηλαδή, σε σαφή ανοδική τάση.

Η σημερινή διόρθωση του ΓΔ διαγραμματικά είναι πολύ χρήσιμη διότι, πρώτον, αφήνει πίσω της μια ακόμη κορυφή, την 3η στη σειρά, στο εύρος των 655-665 μονάδων το οποίο ισχυροποιεί με αυτό τον τρόπο σαν αντίσταση, η οποία όμως έτσι και διασπασθεί ανοδικά, η εκλυόμενη ανοδική τάση θα πρέπει να είναι πανίσχυρη. Και δεύτερον, η σημερινή διόρθωση απορροφά τις υπεραγορασμένες καταστάσεις του ΓΔ ο οποίος χθες είχε συμπληρώσει 8ήμερη άνοδο  +7,30% πάνω από το χαμηλό αρχών Φεβρουαρίου, οπότε η  ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση θα γίνει πιο αξιόπιστη.

Ώστε, δεν απογοητευόμαστε από την σημερινή διόρθωση αλλά την παίρνουμε θετικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή διόρθωση οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις τραπεζικές μετοχές με τον ΔΤΡ να χάνει τώρα -3,30%.

Το πλάτος της αγοράς είναι πράγματι πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο, όμως οι μετοχές με μεγάλη πτώση, οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ στο περίπου -3,30%, είναι λιγότερες από τις μετοχές με μεγάλη άνοδο, τις ΥΓΕΙΑ, ΕΛΠΕ και ΜΙΓ.

Οι τράπεζες σήμερα πιέζονται καθόσον το προχθεσινό «προσύμφωνο» για την αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει μεγάλες ωφέλειες για τις ελληνικές τράπεζες όπως την προσδοκώμενη «ποσοτική χαλάρωση». Ο ΔΤΡ σήμερα έχασε και πάλι τις 800 μονάδες οι οποίες αποτελούν τον μέσο άξονα μεταξύ του υψηλού / χαμηλού διμήνου, των 900 / 700 μονάδων, προσδίδοντας έτσι bearish εμφάνιση στο γράφημα.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι δύο, η ΥΓΕΙΑ και τα ΕΛΠΕ. Η πρώτη ανάκτησε σήμερα τα 20 λεπτά του ευρώ με μεγάλη άνοδο +7% και μεγάλους όγκους 650 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής και να υπενθυμίσουμε ότι η ΥΓΕΙΑ από τα 5 ευρώ που τιμάτο το 2007 έφτασε πριν ένα χρόνο στα 8 λεπτά του ευρώ και τώρα ανακάμπτει στα 20 λεπτά κάνοντας λογικό ένα ράλι, υποτεθείσθω, στο 1 ευρώ. Τα ΕΛΠΕ με μεγάλη σημερινή άνοδο +4,80% και μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, προσεγγίζει την εμφανή αντίσταση – σηματοδότη μεσοπρόθεσμων αγορών των 4,68 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,67).

Η ΜΙΓ με μεγάλη άνοδο +3,30% αυτή τη στιγμή και όγκο 1,6 εκατ, αρχίζει να πλησιάζει και αυτή τον στροφέα της των 0,163 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,157).

Η μετοχή-γρίφος ΦΦ (μία μετοχή λίαν κερδοφόρου εταιρίας που κινείται στα χαμηλά εξαμήνου αντί στα υψηλά) σήμερα κάνει προσπάθεια να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή της των 18,67 ευρώ (τρέχουσα τιμή 18,57) δείχνοντας τα πρώτα σημάδια αναστροφής.

ΒΙΟ και ΙΝΤΚΑ : κυμαίνονται σήμερα με μικρές ανόδους στα ψηλά έτους σχηματίζοντας έναν βραχυχρόνιο σχηματισμό συνέχισης.

Ο ΣΑΡ μένει σήμερα αμετακίνητος στα 10,40 ευρώ διαψεύδοντας τις προσδοκίες μας ότι θα πλησιάσει το υψηλό έτους των 11 ευρώ όπου εκεί θα δώσει σήμα αγορών.

Ο ΦΡΛΚ συνεχίζει για 4η εβδομάδα την διόρθωσή του από τα 4,55 ευρώ στα σημερινά 4,15 κρατώντας όμως το ψυχολογικό επίπεδο των 4 ευρώ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν θα έχει μπορέσει ο ΓΔ να κρατήσει τις 650 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text