Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να ξεπεράσει το κρίσιμο επίπεδο των 650 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί να ξεπεράσει το κρίσιμο επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί αλλά, μας ενοχλεί η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 24/2) καθόσον ο ΓΔ, πρώτον αποτυγχάνει να περάσει πάνω από τις 650 μονάδες, γεγονός που θα του έδινε την δυνατότητα για νέα υψηλά προς τις 700 μονάδες και δεύτερον, με την σημερινή διόρθωση (-0,75% στις 644 μονάδες στις 3.45 μμ) σχηματίζει τέταρτη κατερχόμενη τοπική κορυφή , μετά από αυτές των αρχών Ιανουαρίου, τέλους Ιανουαρίου και μέσων Φεβρουαρίου, γεγονός που δείχνει μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση με δυναμική προς τα κάτω. Ωστόσο, από την άλλη μεριά, ο ΓΔ κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου έχει εμφανίσει δυο ανερχόμενους πυθμένες, οπότε, μέσα στο 30ήμερο, ανερχόμενοι πυθμένες και κατερχόμενες κορυφές μας κάνουν σχηματισμό κατά κάποιο τρόπο «συμμετρικού τριγώνου» ο οποίος κάποια στιγμή θα διασπασθεί, ανοδικά ή καθοδικά, δίνοντας στίγμα για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Περιμένουμε λοιπόν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 50-50 με μετοχές-μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πτωτικό με τα 4/5 των μετοχών σε αρνητικό έδαφος αλλά από άποψης μεταβολών των τιμών των μετοχών, η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής αφού καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή μεγαλύτερη του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα αυτό το τίτλο.

Ωστόσο, αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις οι παρακάτω 4 μετοχές :

Η ΥΓΕΙΑ σημειώνει και πάλι σήμερα την μεγαλύτερη άνοδο  της ημέρας περίπου +2% με μεγάλους όγκους, 500 χιλ τεμαχίων, στα υψηλά έτους.

Το ίδιο κάνουν και τα ΕΛΠΕ, μετά την ικανοποιητική χθεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2016, σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους με καλή άνοδο +1,80% και μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων.

Η ΜΙΓ δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του στροφέα των 0,163 ευρώ με μεγάλους όγκους, 2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Τέλος, ο ΜΥΤΙΛ, με μέτρια άνοδο +1% πλησιάζει σε απόσταση 2 λεπτών του ευρώ το υψηλό εποχής των 6,96 ευρώ.

Από την άλλη μεριά, ο ΣΑΡ δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση του πωλητικού στροφέα των 10,20 ευρώ (τρέχουσα τιμή 10,05). Εμείς, είχαμε την ατυχία (;) να αγοράσουμε ΣΑΡ πριν 2-3 μέρες και θα πρέπει να αποφασίσουμε μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης αν θα πρέπει να ελαφρώσουμε τις θέσεις μας σε αυτή την μετοχή. Οι στηρίξεις του ΣΑΡ είναι τα 10,20 ευρώ και τα 10 ευρώ.

Ο δείκτης τραπεζών σημειώνει σήμερα νέα πτώση -1,50% κινούμενος κάτω των 800 μονάδων, στις 770 μονάδες. Εάν ο ΔΤΡ δεν ανακτήσει τις 800 μονάδες (την μέση τιμή της δίμηνης διακύμανσής του) εμείς δεν θα δείχνουμε κανένα ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text