Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση την ευνοϊκή (για άνοδο) θέση του στην περιοχή των 650 μονάδων

Ο ΓΔ κατοχυρώνει για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση την ευνοϊκή (για άνοδο) θέση του στην περιοχή των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 28/2) καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή (-0,04% στις 645 μονάδες στις 3.35 μμ) και με μικρό τζίρο (27 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σταθεροποιεί την θέση του λίγο κάτω των 650 μονάδων κατασκευάζοντας ένα εφαλτήριο, πενθήμερο μέχρις στιγμής, για ενδεχόμενη επίθεση κατά του υψηλού 20 ημερών των 655 μονάδων.

Θεωρούμε την θέση του ΓΔ ευνοϊκή για περαιτέρω άνοδο καθώς κείται σε bullish περιοχή, σε επίπεδο άνω του ΕΚΜΟ30 των 635 μονάδων και άνω της μέσης τιμής των 630 μονάδων του 20ήμερου οριζόντιου εύρους του, με συνέπεια, λόγω υφιστάμενης ανοδικής τάσης, να είναι αρκετά πιθανή μια κίνηση προς την αντίσταση των 655 μονάδων την οποία αν ξεπεράσει, τότε θα είναι πιθανή και η κατάκτηση των 700 μονάδων.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ υποχωρήσει κάτω της γραμμής του ΕΚΜΟ30 των 636 μονάδων και κάτω του μέσου άξονα των 630 μονάδων του 20ήμερου εύρους του. Δηλαδή, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 630 μονάδες, εμείς θα είμαστε μάλλον αισιόδοξοι και αναζητούντες σήματα αγορών από τον ΓΔ και τις μετοχές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ελαφρά πτωτικό με αναλογία ανοδικών / καθοδικών μετοχών γύρω στα 2/3 αλλά η φυσιογνωμία της σημερινής συνεδρίασης είναι μάλλον ουδέτερη-πλευρική αφού καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδό της και τους όγκους της, με εξαίρεση την ΜΠΕΛΑ που μας προβληματίζει κατά κάποιο τρόπο.

Ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο +0,75% και δεν μας πείθει καθώς συνεχίζει να κινείται σε bearish περιοχή κάτω από τον μέσον άξονα των περίπου 800 μονάδων του δίμηνου εύρους του των 900 έως 700 μονάδων (τρέχουσα τιμή 770 μονάδες).

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΜΥΤΙΛ και ΜΟΗ και νέα χαμηλά καμία μετοχή που επιβεβαιώνει την bullish θέση του ΓΔ.

Ισοφαρίζουν τα υψηλά εποχής οι, ΜΙΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΒΙΟ και ΥΓΕΙΑ.

ΜΠΕΛΑ : είναι η μετοχή με την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα σήμερα (σχεδόν 4 εκατ ευρώ μέχρις στιγμής) αλλά με μεγάλη πτώση (-2% αυτή τη στιγμή) λόγω αβεβαιοτήτων που συνεπάγεται ο θάνατος του υιού του βασικού μέτοχου κου Βακάκη. Η μετοχή δεν διασπά σήμερα καθοδικά κάποια στήριξη αλλά οι διανομές είναι εμφανείς.

Ο ΣΑΡ μετά τις διανομές και καθοδική διάσπαση εμφανούς στήριξης κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, σήμερα δεν αντιδρά ικανοποιητικά, μόνον κατά +1,70% και με μόνον 4,700 κομμάτια μέχρις στιγμής ανακτώντας το επίπεδο των 10,20 ευρώ. Θα θεωρήσουμε ότι υπάρχουν ελπίδες για επάνοδο στην ανοδική τάση μόνον αν η μετοχή ανακτήσει τις μισές ζημιές της δίμηνης διόρθωσής της από τα 11 ευρώ στα προχθεσινά 10, δηλαδή αν η μετοχή επανέλθει πάνω από τα 10,50 ευρώ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text