Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Μειώσεις μισθών 17%, βήμα για αναδιάρθρωση

Μειώσεις μισθών 17%, βήμα για αναδιάρθρωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μειώσεις μισθών 17%, βήμα για αναδιάρθρωση

Την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία προβλέπει μέση μείωση μισθολογικών δαπανών κατά 17%, ανακοίνωσε η Attica Bank στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της τράπεζας. Πηγές της διοίκησης σημειώνουν ότι ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση της τράπεζας, ενώ μετά τις μειώσεις η Attica μισθολογικά τοποθετείται στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η Attica Bank σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρόκειται για το πόρισμα της 17ης Οκτωβρίου 2016, το οποίο η τράπεζα αποδέχθηκε, κατάρτισε άμεσα πλάνο διορθωτικών ενεργειών, το οποίο απέστειλε στην ΤτΕ και το οποίο υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της. «Η Attica Bank έχει θεραπεύσει μέχρι σήμερα ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος, που προέκυψε έπειτα από έρευνα των εποπτικών οργανισμών (SSM και ΤτΕ) και μάλιστα ενημερώνει κάθε μήνα την ΤτΕ για την περαιτέρω πρόοδο αυτού του καθοριστικού εγχειρήματος».

Με νέα διοίκηση, νέο Δ.Σ., πλήρη λειτουργία όλων των επιτροπών, η τράπεζα έχει επιστρέψει πλήρως στην εποπτική και επιχειρηματική κανονικότητα και αντιμετωπίζει το μέλλον με σύνεση, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, τονίζεται στην ανακοίνωση. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις χορηγήσεις δανείων, σημειώνεται ότι έχουν ήδη αντιμετωπιστεί τα ζητήματα που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική, την ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία. Η διοίκηση της τράπεζας, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη, βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών με τα καταστήματα και πελάτες. Στις συναντήσεις η διοίκηση θα ενημερώσει τα στελέχη για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και θα παρουσιαστούν οι στόχοι για το 2017.

Πηγή : kathimerini.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text