Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει την ευνοϊκή θέση του λίγο πάνω από τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ κατοχυρώνει την ευνοϊκή θέση του λίγο πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους θεωρούμε την σημερινή (Πέμπτη, 2/3) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη πτώση (-0,20% στις 655 μονάδες, στις 655 μονάδες, στις 3.45 μμ) και ελάχιστους τζίρους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει τα χθεσινά μεγάλα κέρδη και την θέση του, για δεύτερη μέρα, πάνω από τις 650 μονάδες επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε ανοδική τάση με πιθανότητες περαιτέρω ανόδου.

Αν εμφανίσουμε μακροχρόνιο (πχ διετές) γράφημα κλεισιμάτων του ΓΔ θα παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω δείκτης διαγράφει έναν πολύ υποσχόμενο σχηματισμό, ένα 12μηνο ανηφορικό τρίγωνο, με αντίσταση – αγοραστικό στροφέα την ζώνη των 653- 665 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει ανοδικά, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες (πχ 2/3 πιθανότητες) να ακολουθήσει μεγάλη άνοδος ανάλογη του ύψους των 200 μονάδων του αναφερθέντος τριγώνου.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι αρκεί ο ΓΔ να μην υποστεί κάποια οξεία διόρθωση χάνοντας το μισό της δίμηνης διακύμανσής του κλείνοντας κάτω των 630 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 75% με μετοχές και 25% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα έκανε αγορές αν  ο ΓΔ πετύχαινε νέο υψηλό έτους πάνω από τις 665 μονάδες των αρχών Γενάρη.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν ελαφρά σε αριθμό από τις ανοδικές αλλά καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 2 μετοχές μικρής εμπορευσιμότητας, τις ΥΓΕΙΑ και ΧΑΚΟΡ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, +3% και +6% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι οι μόλις αναφερθείσες δύο. Η ΥΓΕΙΑ με την σημερινή άνοδο συμπληρώνει ράλι διπλασιασμού τιμής μέσα σε δυο μήνες φτάνοντας σχεδόν το ¼ του ευρώ (ενώ πριν 10 χρόνια τιμάτο περίπου 5 ευρώ). Η ΧΑΚΟΡ παρουσιάζει μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον καθόσον δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση σχηματισμού συνέχισης (μιας σαρανταήμερης σημαίας με στροφέα τα 0,54 ευρώ). Να σημειωθεί και εδώ ότι η ΧΑΚΟΡ έχει τριπλασιάσει την τιμή της, από τα περίπου 0,20 ευρώ στα σημερινά 0,54, μέσα σε 12 μήνες αλλά η τιμή της το 2007 είχε φτάσει τα 6 ευρώ και το 2000 τα 12 ευρώ (!) που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου.

Από τις 5 «καλές» μετοχές που κατά τις τελευταίες εβδομάδες είχαν υποστεί ανεξήγητη μεγάλη διόρθωση, τις ΦΡΛΚ, ΣΑΡ, ΦΦ, ΛΑΜΔΑ και ΜΠΕΛΑ, οι τρεις πρώτες συνεχίζουν την ανάκαμψή τους (μάλιστα ο ΦΡΛΚ αρχίζει να πλησιάζει αγοραστικό στροφέα) ενώ οι δυο τελευταίες πισωγύρισαν σήμερα αρνητικές χωρίς όμως να κάμπτονται προς τον πρόσφατο πυθμένα τους.

Μετοχές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους : Είναι οι ΧΑΚΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΜΟΗ και ΜΛΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους που σημαίνει ότι η ανοδική τάση της αγοράς είναι ακμαία.

Ο ΟΤΕ παρά του ότι σήμερα ανακοίνωσε μετριότατα αποτελέσματα 2016 (στασιμότητα πωλήσεων και πτώση κερδών κατά -7%), ενισχύεται κατά περίπου +1% με μέτριους όγκους 230 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Φαίνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν χειρότερα αποτελέσματα ή ότι αναμένουν φέτος κάποια βελτίωση.

Οι τράπεζες διορθώνουν σήμερα ελαφρά. Ο ΔΤΡ χάνει -0,50% χωρίς να διασπά καθοδικά το κρίσιμο επίπεδο των 800 μονάδων.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text