Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει την παγίωση της θέσης του λίγο πάνω από τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει την παγίωση της θέσης του λίγο πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενοχλεί η σημερινή (Παρ, 3/3) διόρθωση της αγοράς καθόσον το ποσοστό πτώσης του ΓΔ είναι μικρό -0,90%, οι συνολικοί τζίροι μικροί, 35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο,  ενώ ο ίδιος δείκτης εξακολουθεί να κινείται λίγο πάνω από τις 650 μονάδες κατασκευάζοντας μια μικρή βάση για ενδεχόμενη επίθεση κατά των αντιστάσεων των 660 και 666 μονάδων.

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει δυο στηρίξεις, την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 640 μονάδες (-1,80% από τώρα) και, κυρίως, τον μέσον άξονα των 635 μονάδων του τρίμηνου οριζόντιου εύρους των 608-666 μονάδων.

Αντίθετα, θα ενθαρρυνθούμε και θα προχωρήσουμε σε αγορές εάν ο ΓΔ γυρίσει και πάλι ανοδικός και διασπάσει την ενδιάμεση αντίσταση – υψηλό 40 ημερών των 660 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ 635 και 660 μονάδων, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά πτωτική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τα ¾ των μετοχών να κινούνται καθοδικά και το ¼ ανοδικά αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλες διακυμάνσεις πέραν του ±3% γεγονός που δίνει στην συνεδρίαση τον χαρακτήρα αναμονής.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις με τον ΔΤΡ (-1,90%)  να επανέρχεται σήμερα στην bearish περιοχή κάτω των 800 μονάδων.

Μεγάλες σχετικά πτώσεις από -2% έως -3% σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι τρεις τραπεζικές ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΑΤΤ, συν τις ΦΦ, ΜΙΓ και ΕΛΛΑΚΤ, αλλά καμία εξ αυτών δεν διασπά κάποια εμφανή στήριξη ώστε να δοθεί σήμα ελάφρυνσης θέσεων.

Μεγάλες σχετικά ανόδους, γύρω στο +2,50%, σημειώνουν μόνον τα δυο λιμάνια ΟΛΘ και ΟΛΠ χωρίς και αυτά να διασπούν ανοδικά εμφανή αντίσταση ώστε να δοθεί σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Η πιο δυνατή μετοχή της σημερινής συνεδρίασης, η μοναδική που να πετυχαίνει και νέα υψηλά έτους, είναι η ΜΟΗ η οποία με μέτρια άνοδο γύρω στο +1% και μέτριους όγκους γύρω στα 75 χιλ τεμάχια, ξεπερνά μετά από 8 χρόνια το φράγμα των 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 15,03). Στην πραγματικότητα όμως έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό το επίπεδο των 15 ευρώ αν λάβουμε υπόψη μας τα υψηλά μερίσματα που έδινε κάθε χρόνο η ΜΟΗ στους μετόχους της. Και φέτος αναμένεται ικανοποιητικό μέρισμα, πιθανότατα πάνω από 4% επί της τιμής της μετοχής.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν θα έχει καταφέρει ο ΓΔ να κρατήσει τις 650 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text