Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται η διόρθωση του ΓΔ σε επίπεδα κάτω των 650 μονάδων και σε χαμηλά 10 ημερών

Συνεχίζεται η διόρθωση του ΓΔ σε επίπεδα κάτω των 650 μονάδων και σε χαμηλά 10 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη αλλά ούτε και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή (Δευτ, 6/3) διόρθωση της αγοράς καθώς το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ καθώς οι ο συνολικός τζίρος δεν είναι μεγάλοι (-0,95%, στις 642 μονάδες με 30 εκατ προβλεπόμενα στο κλείσιμο). Ο ίδιος δείκτης ενώ, μπορεί μεν να διασπά καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα – χαμηλό κλείσιμο 10 ημερών των 645 μονάδων, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 (των 640 μονάδων) και πάνω από την μέση τιμή των 637 μονάδων του δίμηνου οριζόντιου εύρους των 608-666 μονάδων παρουσιάζοντας  bullish μεσοπρόθεσμη εικόνα.

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τα εν λόγω δυο επίπεδα, των 640 και 637 μονάδων, οπότε προς το παρόν διατηρούμε την αισιοδοξία μας και τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 78% με μετοχές και 22% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 8 από τις 40 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο και με μικρές ανόδους κάτω του +1,10%, ενώ από τις πτωτικές μετοχές, οι 5, ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΥΓΕΙΑ και ΜΙΓ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Ο πιο ευάλωτος κλάδος είναι  ο τραπεζικός διότι αυτός θα ταλαιπωρείται περισσότερο από τις επιπτώσεις των καθυστερήσεων της αξιολόγησης. Ο ΔΤΡ  σημειώνει αυτή τη στιγμή πτώση -3,20% κινούμενος σε bearish περιοχή κάτω της μέσης τιμής των 800 μονάδων της δίμηνης διακύμανσής του.

Η νικήτρια της σημερινής συνεδρίασης είναι η ΜΟΗ (+1,20%), η μοναδική μετοχή σε νέα υψηλά έτους. Η ΜΟΗ σήμερα κατοχυρώνει τα 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 15,15).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 645 μονάδων.

Από τις μη-τραπεζικές μετοχές σήμερα πιέζονται περισσότερο αυτές που κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιήσει καλές ανόδους όπως οι, ΥΓΕΙΑ σήμερα -4,20% και ΜΙΓ -4%, μετοχές ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατά μέσον όρο -1,80%. Και αυτές οι μετοχές επειδή βρίσκονται κοντά στα υψηλά έτους δεν κινδυνεύουν βέβαια με τις σημερινές πτώσεις να εισέλθουν σε καθοδική τάση.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text