Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με περιορισμένες δυνάμεις, δηλαδή με μικρή άνοδο και μικρούς όγκους, επανέρχεται οριακά πάνω από τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ με περιορισμένες δυνάμεις, δηλαδή με μικρή άνοδο και μικρούς όγκους, επανέρχεται οριακά πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 9/3/2017) με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,30% (στις 651 μονάδες στις 3.30 μμ) με μικρούς τζίρους (28 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στους ευρωπαικούς δείκτες που σχεδόν όλοι κινούνται πολύ κοντά στα ψηλά 2017.

Αν εμφανίσουμε μεσομακροχρόνιο γράφημα του ΓΔ, μονοετές ή διετές, θα παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε σαφή ανοδική τάση και σε ευνοϊκότατη διαγραμματική θέση πλησιάζοντας όλο και περισσότερο, όλο και απειλητικότερα, την έγκυρη (πολλαπλών περίπου ισουψών κορυφών) αντίσταση της ζώνης των 653-666 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα είναι πιθανή και η υπέρβαση των 700 μονάδων.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα αμφισβητηθεί μόνον εάν ο ΓΔ αναστραφεί άμεσα καθοδικά και διασπάσει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 641 μονάδων και κυρίως,αν διασπάσει τον μέσον άξονα των 635 μονάδων του τρίμηνου εύρους του των 666-608 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα αγορές γιατί δεν φαίνεται ο ΓΔ να διασπά ανοδικά τον σηματοδότη μεσοπρόθεσμων αγορών Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 656 μονάδων. Αλλά ούτε θα κάνει το ΤΧ και πωλήσεις γιατί και ο μεσοπρόθεσμος σηματοδότης πωλήσεων απέχει πολύ από την σημερινή δράση του ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΥΓΕΙΑ, ΑΝΕΜΟΣ και ΧΑΚΟΡ, σημειώνουνε μεγάλες ανόδους από +3% έως +9% σε αντίθεση με μια μετοχή, την ΕΛΛ, που σημειώνει πτώση λίγο χειρότερη του -3% (και αυτή λόγω αποκοπής μερίσματος).

Οι μετοχές της ημέρας : είναι δύο μικρής εμπορευσιμότητας τις οποίες όμως έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες στην αρχή των ανόδων τους. Είναι οι, ΥΓΕΙΑ και ΑΝΕΜΟΣ, που σήμερα με μεγάλες ημερήσιες μεταβολές, +8,50% και +4,50% αντίστοιχα, και με μεγάλους όγκους, 450 χιλ και 200 χιλιάδες κομμάτια αντίστοιχα μέχρις στιγμής, σημειώνουν νέα υψηλά εποχής. Ωστόσο, έχουν απομακρυνθεί αρκετά από τις βάσεις τους και είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να αγοραστούν στα τρέχοντα επίπεδα, και προτού κατασκευάσουν κάποια μικρή οριζόντια βάση.

Νέα υψηλά εποχής : εκτός από τις δυο αναφερθείσες, σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, οι γνωστές νικήτριες, μια μεγάλη και μια μικρή, οι ΜΟΗ και ΜΛΣ.

Τείνουν να πετύχουν νέα υψηλά έτους και οι, ΧΑΚΟΡ, ΜΙΓ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ. ΦΡΛΚ, ΟΛΘ, ΤΕΝΕΡΓ.

Η ΕΛΛ σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση -3,33% οφειλόμενη αποκλειστικά στην σημερινή αποκοπή μερίσματος ύψους 0,67 ευρώ (προ φόρων) ή 0,30 ευρώ (μετά από φόρους, εταιρικό και μερίσματος).

Μεγάλη σχετικά πτώση σημειώνει σήμερα ο ΟΠΑΠ (-2,10% αυτή τη στιγμή) χωρίς να χαλάει το ευνοικό γράφημά του.

Αντίθετα, δεν είναι εύκολα ανεκτή η σημερινή πτώση -1% στην ΦΦ η οποία κινδυνεύει να ξαναχάσει τα 18 ευρώ (τρέχουσα τιμή 18,30).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text