Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σε νέες προσπάθειες να ανακτήσει το επιβεβαιώνον την ανοδική τάση επίπεδο των 650 μονάδων

Ο ΓΔ σε νέες προσπάθειες να ανακτήσει το επιβεβαιώνον την ανοδική τάση επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Περιορισμένο ενδιαφέρον έχει η σημερινή (Παρ, 10/3) συνεδρίαση με τον ΓΔ να κερδίζει οριακά +0,15% (στις 649,70 μονάδες στις 3.55 μμ) με μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες με μέτριες ανόδους (κατά μέσον όρο +0,80%) να πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους.

Το ζητούμενο της σημερινής συνεδρίασης είναι να μπορέσει ο ΓΔ να ξεπεράσει το στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων ώστε να φανεί καλύτερα η εδώ και λίγους μήνες εδραιωμένη ήπια ανοδική τάση και να πλησιάσει αυτός ακόμα περισσότερο τον στροφέα – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 656 μονάδων.

Περιμένουμε λοιπόν την υπέρβαση των 650 μονάδων, ενώ αντίθετα δίνουμε μικρές πιθανότητες σε μια ενοχλητική υποχώρηση κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα των 643 μονάδων γεγονός που θα αλλοίωνε την ανοδική μεσοβραχυχρόνια  εικόνα του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 656 μονάδων (κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί καθώς οι σημερινοί τζίροι είναι πολύ μικροί), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 78% σε 85%.

Μετοχές

Ανοδικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα καθώς τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν θετικά πρόσημα και το 1/3 αρνητικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΥΓΕΙΑ, ΝΗΡ και ΑΡΑΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΑΡΑΙΓ που διασπά με μεγάλη άνοδο +3,10% και  μεγάλους όγκους το υψηλό διμήνου και εξαμήνου των 6,82 (τρέχουσα τιμή 6,86) δίδοντας πολύ ενδιαφέρον σήμα αγορών.

Εντυπωσιακή είναι η ΥΓΕΙΑ που σημειώνει νέα μεγάλη άνοδο περίπου +5% με μεγάλους όγκους 650 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σε νέα υψηλά, σχεδόν 0,26 ευρώ. Η μετοχή είναι υπεραγορασμένη (+85% μέσα σε ένα δίμηνο) αλλά ας αναλογιστούμε ότι το 2007 είχε 20πλάσια τιμή (!) κοντά στα 5 ευρώ.

Ο ΝΗΡ τείνει να δώσει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του αγκιστριού των 0,205 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,204). Και εδώ θα μπορούσαμε να αναλογιστούμε ότι το 2000 η μετοχή είχε 60πλασια τιμή, γύρω στα 12 ευρώ !

Ο ΟΛΘ επίσης τείνει να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του στροφέα των 19,60 ευρώ (τρέχουσα τιμή 19,40) αλλά η μετοχή έχει πολύ χαμηλή εμπορευσιμότητα, κατά μέσον όρο 500 τεμαχίων ή 10.000 ευρώ την ημέρα.

Ο ΟΛΠ σήμερα σηκώνει όγκους αλλά δεν μας βοηθά εμάς του τεχνικούς διότι αυτή η αύξηση συμβαίνει στην μέση οριζόντιας ζώνης συναλλαγών και με μικρή ημερήσια μεταβολή, περίπου +0,90%.

Οι ΣΑΡ και ΦΦ, μετοχές κερδοφόρων εταιριών, σήμερα προσπαθούν να ξεφύγουν από περιοχές στήριξης. Αν τα καταφέρουν, θα αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον μας γι αυτές.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text