Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σε μεσοβραχυχρόνια ανοδική τάση πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 641 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σε μεσοβραχυχρόνια ανοδική τάση πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 641 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μερική ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα (Πέμπτη, 16/3) οι longs του ΧΑ καθώς ο ΓΔ δεν συνεχίζει την διόρθωσή του προς το Χαμηλό 20 ημερών αλλά αντιδρά ικανοποιητικά ανοδικά (+0,98% στις 639 μονάδες στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με συνεχιζόμενο ευνοϊκό (ανοδικό) περιβάλλον στις διεθνείς αγορές (αυτή τη στιγμή ο DAX Φρανκφούρτης σε νέα υψηλά έτους).

Η σημερινή συνεδρίαση θα είναι επιτυχής και αποτελεσματική εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμα των 639 μονάδων και κυρίως πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 641 μονάδων (+1,30%) ώστε να αποκτήσει ξανά ανοδική μεσοβραχυπρόθεσμη τάση (η μεσοπρόθεσμη και μεσομακροπρόθεσμη τάση είναι ακόμα ανοδικές).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 66% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε πωλήσεις γιατί δεν φαίνεται ο ΓΔ να διασπά καθοδικά τον σηματοδότη πωλήσεων ΧΚ20 των 626 μονάδων, αλλά ούτε και αγορές γιατί και πάλι δεν φαίνεται ο ΓΔ να διασπά ανοδικά τον σηματοδότη αγορών ΥΚ20 των 656 μονάδων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/7 καθοδικά ενώ δυο μετοχές, οι ΠΕΙΡ και ΧΑΚΟΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Όμως τείνουν να πετύχουν νέα υψηλά έτους οι, ΧΑΚΟΡ, ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΝΗΡ, ΑΡΑΙΓ και ΜΙΓ ενώ καμία δεν τείνει να σημειώσει νέα χαμηλά περιόδου εκτός από τον ΦΡΛΚ.

ΦΡΛΚ : παρά τα προχθές ανακοινωθέντα ικανοποιητικά αποτελέσματα 2016 ο ΦΡΛΚ τείνει σήμερα να σημειώσει νέο χαμηλό διμήνου διασπώντας καθοδικά τον στροφέα – στήριξη των 4,13 ευρώ. Το ΤΧ κατέχει ΦΡΛΚ αλλά δεν θα τον πουλήσει εάν ο ΓΔ δεν διασπάσει το δικό του ΧΚ20 των 626 μονάδων.

Οι τραπεζικές μετοχές που έχουν πολύ υψηλότερο δείκτη μεταβλητότητας beta από τις μη-τραπεζικές σήμερα σημειώνουν σήμερα τις μεγαλύτερες ανόδους με κέρδη +1,70% στο ΔΤΡ έναντι +0,95% του ΓΔ. Όμως η διαγραμματική κατάσταση του ΔΤΡ είναι άσχημη (EKMO15

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text