Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα προσπάθεια του ΓΔ να επανέλθει σε σχεδόν πλήρη ανοδική τάση

Νέα προσπάθεια του ΓΔ να επανέλθει σε σχεδόν πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανακούφιση μας προκαλεί η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 17/3) καθώς ο ΓΔ με μέτρια μέχρις στιγμής άνοδο (+1,26%, στις 644 μονάδες στις 3.50 μμ) , με μέτριους τζίρους (33 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκά τα διεθνή χρηματιστήρια (πχ ο DAX σε νέα υψηλά έτους) κατορθώνει να ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 637 μονάδων του τρίμηνου εύρους του και την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 641 μονάδων επανερχόμενος σε σχεδόν πλήρη ανοδική τάση.

Λέμε «σχεδόν πλήρη» διότι αν ξεπερασθούν οι 641 μονάδες του ΕΚΜΟ30, τότε όλοι οι δείκτες τάσης, μακροχρόνιοι, μεσοχρόνιοι και μεσοβραχυχρόνιοι, θα είναι bullish και μόνον οι βραχυχρόνιοι, όπως ο Macd, θα παραμένουν προς το παρόν bearish.

Έτσι λοιπόν σήμερα ο ΓΔ όχι μόνον απέφυγε να διασπάσει καθοδικά το ΧΚ20 των 632 μονάδων που για εμάς θα σήμανε ελάφρυνση θέσεων, αλλά αντίθετα προσπαθεί να επανέλθει σε ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ πιθανόν σήμερα να μην κάνει πράξεις. Κατ’ εξαίρεση, εάν ο ΓΔ κλείσει πολύ δυνατά πάνω από +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα, ενδέχεται να ενισχύσουμε ελαφρά την μετοχική μας έκθεση από 66% σε 70%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/5 αλλά μόνον μια μετοχή, η άκρως υποτιμημένη ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,40% και καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -2% κάνοντας την σημερινή συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής παρά ανόδου.

Οι τράπεζες είναι αυτές που ανεβάζουν σήμερα την συνεδρίαση με τον ΔΤΡ να κερδίζει σχεδόν +3% στις 740 μονάδες. Όμως, παρά την σημερινή μεγάλη άνοδο, το γράφημα του ΔΤΡ παραμένει bearish και αν δεν ξεπεραστούν οι 800 μονάδες (το μέσον της τρίμηνης διακύμανσης) οι trend followers επενδυτές κανονικά δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε αγορές.

ΠΕΙΡ : Πετυχαίνει σήμερα την μεγαλύτερη άνοδο +4,40% από όλες τις μετοχές προσπαθώντας να ακυρώσει την χθεσινή ήττα της που διέσπασε καθοδικά εμφανή τρίμηνη στήριξη καταπίπτοντας σε υπερπωλημένα επίπεδα -30% από το υψηλό Ιανουαρίου.

Θετικό σημάδι (ότι βρισκόμαστε σε γενική ανοδική τάση) είναι τα νέα υψηλά έτους που σημειώνουν αυτή τη στιγμή τρεις μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΝΗΡ και ΜΟΗ, καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Ακόμα πιο θετικό σημάδι είναι οι συσσωρεύσεις που πραγματοποιούνται σε δυο μετοχές, στις ΦΡΛΚ και ΝΗΡ, και διανομές σε καμία μετοχή.

ΦΡΛΚ : πάλι σήμερα αντιδρά βίαια ανοδικά στην στήριξη των 4.13-4,12 ευρώ. Σωστά κάναμε εμείς που δεν πουλήσαμε χθες ΦΡΛΚ στην οριακή, για ένα λεπτό του ευρώ, καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 4,13 ευρώ.

Μετοχές που τείνουν να δεχθούν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (2-3 ισουψών κορυφών) αντίσταση : είναι οι, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΘ και ΕΛΠΕ. Ενδέχεται, αν ο ΓΔ κλείσει δυνατά, να αγοράσουμε σήμερα ΕΛΠΕ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text