Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βρίσκεται ακόμα «σκαλωμένος» λίγο κάτω των 650 μονάδων

Ο ΓΔ βρίσκεται ακόμα «σκαλωμένος» λίγο κάτω των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον θετικά βλέπουμε την σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 20/3) καθώς ο ΓΔ (-0,30% στις 643 μονάδες στις 3.50 μμ) κινείται με μέτριους τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σε ευνοϊκή για άνοδο θέση, στο άνω ήμισυ του τρίμηνου εύρους του των 666-608 μονάδων και οριακά πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 641 μονάδων.

Το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ έχει μάλλον ανοδικό χαρακτήρα με όλους τους δείκτες τάσης (εκτός των βραχυχρονίων) να φέρουν θετικές ενδείξεις και με τοποθέτηση του ΓΔ πιο κοντά στο Υψηλό τριμήνου παρά στο χαμηλό τριμήνου, γεγονός που δείχνει ανοδική προδιάθεση. Το μόνο ελάττωμα του γραφήματος είναι η από αρχές του έτους πλαγιοκαθοδική διάταξη 4-5 τοπικών κορυφών.

Το ανωτέρω γράφημα θα γίνει καθαρά bullish με πιθανότητες προσέγγισης των 700 μονάδων, εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 656 μονάδων (+1,80% από τώρα) ενώ, αντίθετα, θα έχουμε πρόβλημα εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το Χαμηλό 20 ημερών των 632μονάδων (-1,80% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού είναι δύσκολο για τον ΓΔ να μπορέσει να διασπάσει ανοδικά τις 656 μονάδες ώστε να προχωρήσουμε σε αγορές ή να διασπάσει καθοδικά τις 632 μονάδες ώστε να προχωρήσουμε σε πωλήσεις. Υπενθυμίζουμε στους συνδρομητές μας ότι το ΤΧ είναι trend following χαρτοφυλάκιο αγοράζοντας όταν ανεβαίνουν οι τιμές και πουλώντας όταν κατεβαίνουν (σε αρχικές φάσεις μετά αναστροφή).

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι bearish με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% εκτός της ΕΤΕ (-6%).

Καμία λοιπόν μετοχή δεν μπορεί να ονομασθεί σήμερα σαν «μετοχή της ημέρας» αλλά διακρίνουμε 5-6 μετοχές με ενδιαφέρουσα συμπεριφορά :

ΜΟΗ : Σημειώνει σήμερα νέο υψηλό 8ετίας πάνω από τα 15 ευρώ (στα 15,82).

Η εισηγμένη Σαράντης αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα 2016 και η μετοχή της σήμερα είναι η leader της αγοράς με την μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή άνοδο +2,93% και ικανοποιητικούς όγκους ξεφεύγοντας πλέον από τα χαμηλά τριμήνου που έχει καθηλωθεί εδώ και 2-3 μήνες.

Τα ΕΛΠΕ, παρασυρόμενα από την ΜΟΗ, σημειώνουν σήμερα καλή άνοδο +1,50% με καλούς όγκους, 120 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, δίδοντας μάλιστα σήμα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού.

Επίσης νέα υψηλά έτους 2017 πετυχαίνουν οι, ΑΡΑΙΓ και ΜΠΕΛΑ.

Η ΕΕΕ με ικανοποιητικότατη άνοδο +2,22% βρίσκεται κοντά στα 23 ευρώ τείνοντας να εμφανίσει μια «σημαία» ανοδικής συνέχισης στα ψηλά διετίας.

Η χαμένη της σημερινής συνεδρίασης είναι αναμφίβολα η ΕΤΕ με μεγάλη πτώση -6,30% χαλώντας το γράφημά της και παρασύροντας, λόγω μεγάλου ειδικού βάρους, προς τα κάτω και τον δείκτη τραπεζών (ΔΤΡ -2,55%) και τον ΓΔ (-0,30%).

Οι ΦΡΛΚ, ΥΓΕΙΑ, ΝΗΡ, ΓΕΚΤ,ΤΙΤΚ, ΜΥΤΙΛ, χάνουν αυτή τη στιγμή από -1% έως -3% αλλά στα ψηλά του γραφήματός τους δηλαδή, χωρίς να εγείρουν ανησυχίες για το ανοδικό τους γράφημα.

Ανησυχίες εγείρουν οι πτώσεις μετοχών που λαμβάνουν μέρος στα χαμηλά 40ημέρου όπως των ΔΕΗ και ΕΛΛ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text