Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται η αναμονή της αγοράς λίγο κάτω από τις 650 μονάδες του ΓΔ

Συνεχίζεται η αναμονή της αγοράς λίγο κάτω από τις 650 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εξισορροπητική θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 21/3, ώρα 3.50 μμ) με τον ΓΔ να χάνει οριακά -0,10% (στις 643 μονάδες) με αυξημένους τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στα υψηλά έτους των κύριων ξένων δεικτών.

Εάν εμφανίσουμε μακροπρόθεσμο (πχ δίχρονο) γράφημα του ΓΔ, θα χαρακτηρίζαμε την σημερινή συνεδρίαση μάλλον θετική καθώς σταθεροποιείται η θέση του ΓΔ στα ψηλά 12μήνου και 3μήνου. Αν όμως εμφανίσουμε βραχυπρόθεσμο (πχ 4μηνο) γράφημα του ιδίου δείκτη, τότε θα χαρακτηρίζαμε την σημερινή συνεδρίαση σαν ουδέτερη βλέποντας τον ΓΔ να βρίσκεται στη μέση του 20ήμερου οριζόντιου καναλιού των 632-656 μονάδων με κατερχόμενες κορυφές από αρχές του έτους αλλά πάνω από τον ΕΚΜΟ30.

Εμείς, οι long επενδυτές ευχόμαστε να γυρίσει ο ΓΔ bullish και στο βραχυχρόνιο γράφημά του, πράγμα που θα γινόταν αν ξεπερνιόταν η κορυφή – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 656 μονάδων, ενώ θα απευχόμασταν καθοδική διάσπαση του πυθμένα – χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 632 μονάδων.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 632 και 656 μονάδων, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού ο ΓΔ κινείται ουδέτερα στην μέση του 20ήμερου εύρους του.

Μετοχές

Ενώ ο ΓΔ κινείται αδιάφορα, οι κατιδίαν μετοχές παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις. Ο αριθμός των ανοδικών μετοχών είναι περίπου ο ίδιος με των καθοδικών ενώ 3 μετοχές, οι ΒΙΟ, ΕΛΠΕ και ΟΛΘ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις τραπεζικές ΑΤΤ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ συν την δευτερεύουσα ΧΑΚΟΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι τα ΕΛΠΕ που σημειώνουν νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο +3,50% και μεγάλους όγκους (250 χιλ τεμάχια προβλεπόμενα στο κλείσιμο). Τα ΕΛΠΕ έπιασαν σήμερα τα 5 ευρώ και ευχόμαστε να έχουν την τύχη των ΜΟΗ που σήμερα σπάνε και τα 16 ευρώ.  

Η ΒΙΟ πηγαίνει μια χαρά σήμερα (+3,50% με 100 χιλιάδες τεμάχια μέχρις στιγμής) κατασκευάζοντας μια βάση στην περιοχή των 1,80 ευρώ.

Εξαιρετική είναι η σημερινή κίνηση του ΟΛΘ (+3,10%) προσεγγίζοντας τον εμφανή στροφέα των 19,60 ευρώ. Το μόνο πρόβλημα της μετοχής είναι η μικρή εμπορευσιμότητα, αυτή τη στιγμή έχει διακινήσει περίπου χίλια κομμάτια ή 20.000 ευρώ.

Επίσης, εντυπωσιακοί είναι οι ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ και ΜΠΕΛΑ που σημειώνουν νέα υψηλά εποχής.

Πλησιάζουν τους αγοραστικούς στροφείς οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΦΡΛΚ.

Σήμερα ο ΣΑΡ ανακοινώνει τα αποτελέσματα 2016 σαν επτασφράγιστο μυστικό, όπως δείχνει η πλευρικότητα του γραφήματός του. Αυτή τη στιγμή η μετοχή ενισχύεται κατά +2,12% στα 10,60 ευρώ, στο μέσον δηλαδή του τετράμηνου οριζόντιου καναλιού αναμονής των 10-11 ευρώ.

Ενώ οι μη-τραπεζικές μετοχές τα πάνε καλά σήμερα, οι τραπεζικές πάλι βάζουν φρένο στην αγορά και στον ΓΔ με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -2,12% και να κινείται στα χαμηλά των 710 μονάδων του τρίμηνου οριζόντιου καναλιού του των 700-900 μονάδων, επιβεβαιώνοντας την φήμη ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει σοβαρό πρόβλημα (κόκκινα δάνεια και διαρροή καταθέσεων).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text