Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 632 μονάδων

Ο ΓΔ κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 632 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενόχληση, αν όχι ανησυχία, μας προκαλεί η σημερινή (Τετ, 22/3) συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) μέτρια πτώση -0,60% (στις 636 μονάδες) με αρκετό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπιες μεταβολές στα διεθνή χρηματιστήρια που χθες σημείωσαν μεγάλες πτώσεις (-1% κατά μέσον όρο στην Ευρώπη και -1,50% στις ΗΠΑ, από τα υψηλά έτους).

Νωρίτερα σήμερα, από τις 12.00  έως τις 13.00 το μεσημέρι, εμείς περάσαμε «λαχτάρα» βλέποντας τον ΓΔ να έχει βρεθεί κάτω από το κυλιόμενο χαμηλό ΧΚ20 των 632 μονάδων το οποίο παίζει για εμάς ρόλο stop loss. Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται κατά 4 μονάδες πάνω από αυτή τη στήριξη αλλά υπάρχει ο κίνδυνος για καθοδική διάσπαση σε τιμές κλεισίματος.

Αιτία για την σημερινή πτώση του ΧΑ φέρεται η δυστοκία στην επίτευξη θετικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου από τους θεσμούς και επιπροσθέτως οι μεγάλες σχετικά χθεσινές πτώσεις  στα διεθνή χρηματιστήρια.

Επικεντρωνόμαστε στην στήριξη των 632 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 632 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 50%. Σε περαιτέρω πωλήσεις θα προχωρήσουμε μόνον εάν απειληθεί η σημαντικότατη στήριξη των 608 μονάδων του ΓΔ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ 5 μετοχές, οι ΝΗΡ, ΠΛΑΘ, ΥΓΕΙΑ, ΧΑΚΟΡ και ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι η πτώση του ΓΔ δεν οφείλεται στην πτώση των τραπεζών όπως συνέβη χθες και στις περισσότερες συνεδριάσεις του 2017, αλλά στις διορθώσεις των ζωηρών μετοχών που έχουν πραγματοποιήσει ράλι κατά τους τελευταίους 2-3 μήνες όπως στις ΝΗΡ, ΠΛΑΘ, ΥΓΕΙΑ, ΜΟΗ, ΧΑΚΟΡ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ, ΣΕΝΕΡ και ΙΝΤΚΑ. Αυτού του είδους οι διορθώσεις δεν μας ανησυχούν ιδιαίτερα διότι συμβαίνουν κατά μήκος ανοδικής τάσης.

Μας ανησυχούν όμως οι διορθώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά μήκος καθοδικής τάσης ή σε περιοχές στηρίξεων. Αυτό συμβαίνει σήμερα στις, ΦΦ, ΕΛΛΑΚΤ και ΔΕΗ και βέβαια στις τραπεζικές ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί η πορεία των τραπεζικών μετοχών. Ο ΔΤΡ (-1% αυτή τη στιγμή) διασπά καθοδικά την εμφανή έγκυρη στήριξη των 693 μονάδων (τρέχουσα τιμή 689) και αν η πτώση αυτή διατηρηθεί και στο κλείσιμο, τότε θα έχουμε ένα αρνητικό τεχνικό συμβάν, την καθοδική διάσπαση τρίμηνης έγκυρης στήριξης  που μπορεί να δημιουργήσει συμπαγή καθοδική τάση στις τραπεζικές μετοχές  και επιπλέον να επηρεάσει και τις μη-τραπεζικές μετοχές.

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text