Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει στο ευνοϊκό (για άνοδο) στενό εύρος των 640-650 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει στο ευνοϊκό (για άνοδο) στενό εύρος των 640-650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 23/3, 4.00 μμ) καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,40% (στις 643 μονάδες) και με μικρούς τζίρους (38 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά κατά δυο μονάδες τον ΕΚΜΟ30 των 641 μονάδων ενώ η θέση του είναι περίπου στο μέσο του 20ήμερου εύρους του των 632-656 μονάδων παρουσιάζοντας έτσι οριακότατα θετική μεσοβραχυχρόνια εικόνα.

Όμως, τρία αρνητικά διαγραμματικά στοιχεία, η καθοδικότητα των βραχυχρονίων δεικτών τάσης, όπως του Macd, οι από αρχές Ιανουαρίου 6 κατερχόμενες τοπικές κορυφές και η γειτνίαση με το stop loss – ΧΚ20 των 632 μονάδων, μας προκαλούν ανησυχίες.

Θα ξεκαθαρίσει η ανωτέρω αμφιλεγόμενη κατάσταση, θετικά, εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κορυφή – ΥΚ20 των 656 μονάδων και, αρνητικά, εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα-ΧΚ20 των 632 μονάδων.

Ως τότε, εμείς θα περιμένουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 αγορασμένο ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού ο ΓΔ κινείται σε οριζόντιο trading range, των 632-656 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικά πρόσημα και το 1/3 αρνητικά ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΣΑΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΣΑΡ (του οποίου μερικές θέσεις κατέχουμε) που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,25% με μεγάλους γι αυτόν όγκους, 26 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής αξίας σχεδόν 300.000 ευρώ πλησιάζοντας το υψηλό 2017 των 11,10 ευρώ που αποτελεί και υψηλό 8ετίας (τρέχουσα τιμή 11,05). Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο ΣΑΡ ανακοίνωσε τα κέρδη 2016 που ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Η μετοχή επί 4 μήνες είχε σκαλώσει στο εύρος των 10-11 ευρώ και μόλις έγινε η ανακοίνωση της κερδοφορίας, τότε αρχίζει να δείχνει διαθέσεις διάσπασης του εύρους. Αυτό δείχνει ότι η τακτική “buy the rumor” δεν ισχύει πολλές φορές αλλά ισχύει το “buy the fact” καθόσον οι θεσμικοί επενδυτές δεν μπορούν να ανοίξουν όλες τις θέσεις τους στο rumor αλλά περιμένουν το fact (την ανακοίνωση) και από εκεί αγοράζουν σταδιακά δημιουργώντας την μετά την ανακοίνωση ανοδική τάση που εμείς οι μικρότεροι επενδυτές προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε.

Εύσημα αξίζει σήμερα και η ΙΝΤΚΑ η οποία με μεγάλη άνοδο +7,50% και μεγάλους όγκους σχεδόν 300 χιλ τεμαχίων αξίας σχεδόν 100.000 ευρώ πλησιάζει το υψηλό 2017 των 0,365 (τρέχουσα τιμή 0,36).

Εκτός από τον ΣΑΡ, σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλό 2017 τείνει να δώσει σήμερα και ο ΤΙΤΚ διασπώντας ανοδικά το αγκίστρι των 23 ευρώ.

Τα ΕΛΠΕ σημειώνουν νέα υψηλά έτους ξεπερνώντας για δεύτερη μέρα το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 5 ευρώ (τρέχουσα τιμή 5,08).

Σήμα οριακής ενίσχυσης θέσεων δίνει σήμερα και η ΕΕΕ (+2,25%) ξεπερνώντας το υψηλό έτους – αγκίστρι των 23,50 ευρώ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι αναφερθείσες νικήτριες της σημερινής συνεδρίασης, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ, ΕΛΠΕ, ΕΕΕ και ΙΝΤΚΑ είναι μετοχές κατά βάση εξαγωγικών εταιριών, των εταιριών που «ξελασπώνουν» το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αντίθετα, το ΧΑ «λασπώνεται» από τις τράπεζες με τον ΔΤΡ (αυτή τη στιγμή (-0,20%) να κινείται πολύ κοντά στα χαμηλά τετραμήνου καθώς οι τράπεζες είναι επιβαρυμένες με τα κόκκινα δάνεια, τα κάπιταλ κοντρόλς, και την διαφυγή καταθέσεων κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Θα επιστρέψουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text