Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα τις 650 μονάδες και επιπλέον πολιορκεί το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 656 μονάδων

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα τις 650 μονάδες και επιπλέον πολιορκεί το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 656 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικότατη είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη, 28/3/2017) με τον ΓΔ να σημειώνει νέα σχετικά μεγάλη άνοδο +1,51% (στις 656 μονάδες στις 3.45 μμ) με καλούς τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ηπιότερες ανόδους στα υψηλά έτους ευρισκόμενα ξένα χρηματιστήρια.

Ο ΓΔ σήμερα κατορθώνει να διασπά το ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων και αν πάρει ακόμα μια μονάδα, θα διασπάσει και το κυλιόμενο ΥΚ29 που για εμάς παίζει ρόλο σηματοδότη αγορών.

Το εν λόγω σήμα αν δοθεί θα έχει πολύ καλή βαθμολογία στο point system των διασπάσεων (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 44) διότι πιθανότατα θα πληρωθούν οι συνθήκες : ο συνολικός τζίρος να είναι σχετικά μεγάλος, άνω των 40 εκατ, η κύρια τάση είναι ήδη ανοδική, η ποσοστιαία άνοδος του ΓΔ είναι ήδη πάνω από +1,50%, οι κύριοι ξένοι δείκτες είναι ήδη σε ανοδική τάση και ο ΓΔ δεν είναι μεσοχρονίως υπεραγορασμένος. Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι οι τράπεζες που θέλουν ακόμα πολύ δουλειά για να δώσουν επιβεβαίωση με ανοδική διάσπαση δικού τους ΥΚ20.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον στροφέα των 656 μονάδων ή ακόμα καλύτερα πάνω από τις 658 μονάδες ώστε το ημερήσιο καντήλι να μην είναι διάττοντας, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική το έκθεση από 74% σε 85-90%.

Μετοχές

Τα ¾ των μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά και το ¼ καθοδικά ενώ 5 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ και ΑΛΦΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,10%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΕΛΛΑΚΤΟΡ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +7,77% αυτή τη στιγμή, με πολύ μεγάλους όγκους, 500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά το πρόσφατο αγκίστρι των 1,24 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,25).

Οι τραπεζικές μετοχές είναι και σήμερα αυτές που ανεβάζουν τον ΓΔ. Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +4% αλλά και πάλι απέχει πολύ στο να φτάσει τον άξονα των 800 μονάδων που ξεχωρίζει την bullish από την bearish διαγραμματική περιοχή (τρέχουσα τιμή 743 μονάδες). Οι τράπεζες έχουν σοβαρά προβλήματα (ρευστότητος, κεφαλαιακών ελέγχων, κόκκινων δανείων, αυξανομένης έκτακτης ενίσχυσης από ΕΚΤ) και από θεμελιακή άποψη είναι λίγο παρακινδυνευμένο να αγορασθούν στην τρέχουσα συγκυρία.

Μετοχές που δίνουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων ή αγκιστριών : αυτή τη στιγμή είναι ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τείνουν να δώσουν οι ΑΒΑΞ και ΣΑΡ.

Επίσης, αρχίζουν να πλησιάζουν τους στροφείς τους οι, ΕΧΑΕ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΓΡΙΒ.

Ο ΜΥΤΙΛ σήμερα κατά κάποιο τρόπο διανέμεται (-0,70% με 165 χιλ τεμάχια) αλλά προς το παρόν δεν ανησυχούμε.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 657 μονάδες : δυο μεταξύ των ΕΛΛΑΚΤ, ΦΡΛΚ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΚΑ, ΣΑΡ και ΓΕΚΤ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text