Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | S&P: Κανένας λόγος να αναθεωρήσουμε το αρνητικό outlook της Βρετανίας

S&P: Κανένας λόγος να αναθεωρήσουμε το αρνητικό outlook της Βρετανίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
S&P: Κανένας λόγος να αναθεωρήσουμε το αρνητικό outlook της Βρετανίας

Η S&P δεν διέκρινε κανένα στοιχείο έκπληξης κατά την έναρξη του «διαζυγίου» της Βρετανίας από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι δεν έχει συμβεί τίποτα τους τελευταίους μήνες που θα την έκανε να επανεξετάσει το αρνητικό outlook αξιολόγησης της χώρας, σύμφωνα με την επικεφαλής αναλύτριά της στη χώρα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Βρετανίας κατά δύο βαθμίδες από το AAA, αμέσως μετά τη ψηφοφορία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο χρόνο, στην πρώτη φορά που προέβει σε τόσο μεγάλη υποβάθμιση κορυφαίας χώρας.

Η επικεφαλής των αξιολογήσεων δημόσιου χρέους της S&P, Moritz Kraemer, δήλωσε ότι ο λόγος της Th. May κατά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 (για την εκκίνηση της διαδικασίας του Brexit) υπήρξε κατά μεγάλο βαθμό όπως αναμενόταν και χωρίς «εκπλήξεις», αν και τόνος της ήταν «πιο διαλλακτικός από ό,τι θα μπορούσε να ήταν».

«Οι κυβερνήσεις (της ΕΕ) ξέρουν ότι πρέπει να διατηρήσουν την καλή προαίρεση στις συζητήσεις (για το Brexit)», δήλωσε η M. Kraemer στο Reuters.

Ωστόσο, το Reuters σημειώνει ότι η οικονομία της Βρετανίας έχει αποδειχθεί αρκετά πιο ανθεκτική στην αβεβαιότητα που προκάλεσε η διαδικασία του Brexit από ό,τι προέβλεπαν οι περισσότεροι οικονομολόγοι - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της S&P.

Πρόκειται για κάτι που εγείρει ερωτήματα ως προς το αν το αρνητικό outlook της S&P  - που υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης- εξακολουθεί να είναι δικαιολογημένο.

Κατά την άποψη της κα Kraemer εξακολουθεί να είναι. «Δεν έχουμε δει τίποτα πρόσφατα που να μας κάνει να ξανασκεφτούμε το αρνητικό outlook για την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε συγκεκριμένα.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text