Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Goldman Sachs: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Eurobank

Goldman Sachs: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Eurobank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Eurobank

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα στο δ' τρίμηνο του 2016, την επιδείνωση του κλίματος στο α' τρίμηνο του 2017 και την εκτίμηση της τράπεζας για επίτευξη του στόχου μείωσης των «κόκκινων» δανείων επισημαίνει η Goldman Sachs, σε έκθεσή της για τις επιδόσεις της Eurobank το 2016.

Ο αμερικανικός οίκος «βλέπει» περιθώρια ανόδου της τάξης του 51,8% για τη μετοχή της Eurobank, δίνει σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο στα 0,85 ευρώ. «Δίνουμε σύσταση neutral για τη Eurobank λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την οικονομική ανάκαμψη και τις προοπτικές για το λειτουργικό περιβάλλον της τράπεζας, ενώ η τιμή-στόχος με βάση τον δείκτη ROTE/COE είναι στα 0,85 ευρώ», αναφέρει η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman, οι βασικοί κίνδυνοι για την τιμή-στόχο σχετίζονται με την βελτίωση ή επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού, την πρόοδο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου, την απομόχλευση καθώς και τις συνθήκες χρηματοδότησης. Επιπλέον κίνδυνοι σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα και την μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Η Goldman στέκεται στην εκτίμηση της διοίκησης της Eurobank για επίτευξη των στόχων μείωσης των NPEs κατά 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2017, παρά την ανάκαμψη των NPLs στο α' τρίμηνο του έτους, τονίζοντας παράλληλα την αύξηση του ELA στα 12,2 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2017, έναντι 11,9 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016.


Πηγή: liberal.gr
22
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text