Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ήπια είναι η μέχρι τούδε σημερινή διόρθωση του ΓΔ από το χθεσινό υψηλό έτους των 670 μονάδων

Ήπια είναι η μέχρι τούδε σημερινή διόρθωση του ΓΔ από το χθεσινό υψηλό έτους των 670 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ -0,60% (στις 666 μονάδες στις 3.45 μμ) είναι σχετικά μικρή, οι τζίροι είναι ελαφρά αυξημένοι (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι διεθνείς δείκτες παραμένουν κραταιοί πολύ κοντά στα υψηλά έτους δηλαδή, σε σαφή ανοδική τάση.

Η σημερινή διόρθωση του ΓΔ από μια άποψη θα μας είναι πολύ χρήσιμη διότι αφήνει πίσω της το αγκίστρι – χθεσινό υψηλό των 670 μονάδων του οποίου η υπέρβαση ισοδυναμεί με μεσοχρόνιο σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Θα ανησυχήσουμε μόνον εάν η διόρθωση του ΓΔ ενταθεί με απώλεια του μισού του πρόσφατου ράλι των 40 μονάδων, ενώ θα προχωρήσουμε σε stop loss πωλήσεις εάν ο ΓΔ χάσει και τις 40 μονάδες διασπώντας καθοδικά το ΧΚ20 των 632 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή το 1/3 των μετοχών και καθοδικά τα 2/3 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΣΕΝΕΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Η μετοχή της ημέρας : Αυτή τη στιγμή καμία μετοχή δεν αξίζει αυτόν τον τίτλο. Αν όμως ο ΦΡΛΚ που τώρα βρίσκεται στο +2,80% κλείσει πάνω από +3%, τότε θα τον ανακηρύξουμε μετοχή της ημέρας καθόσον υπόκειται σε σημαντικές συσσωρεύσεις με όγκο 420 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Η δεύτερη διακρινόμενη μετοχή της ημέρας είναι ο ΣΑΡ που δίνει ελαφρότατο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση δυσδιάκριτου διπλού αγκιστριού.

Και η τρίτη και τέταρτη διακρινόμενες μετοχές της ημέρας είναι οι, ΕΕΕ και ΑΡΑΙΓ που πετυχαίνουν, μαζί με τον ΣΑΡ,  νέα υψηλά έτους.

Οι τραπεζικές μετοχές πάλι μας δημιουργούν πρόβλημα φρενάροντας το ράλι του ΓΔ. Λόγω ραπόρτων ότι αυξήθηκαν προσφάτως τα κόκκινα δάνεια, ο ΔΤΡ σήμερα διορθώνει έντονα με πτώση -2,90% αυτή τη στιγμή χάνοντας τις 750 μονάδες που κέρδισε χθες ενώ για να διεγείρει το αγοραστικό ενδιαφέρον των trend followers θα πρέπει να ξεπεράσει τις 800 μονάδες.

Άσχημα πάει σήμερα η ΣΕΝΕΡ που διασπά καθοδικά διπλό πυθμένα με μεγάλη πτώση -3,90% αυτή τη στιγμή και με μεγάλους όγκους 230 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής δίδοντας μεσοχρόνιο σήμα ελάφρυνσης θέσεων.

Οι σχετικά μεγάλες πτώσεις από -1,50% έως -3% των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΒΑΞ, ΑΝΕΜΟΥ και ΝΗΡ, δεν μας ανησυχούν ιδιαίτερα διότι πραγματοποιούνται κοντά στα υψηλά έτους αφήνοντας ανενόχλητη την ανοδική μεσομακροχρόνια τάση.

Αντίθετα, μας ανησυχεί η μικρή πτώση -0,20% της ΦΦ διότι πραγματοποιείται στα χαμηλά έτους 2017.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text